Yerli otomobil TOGG’un yollara çıkması için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, elektrikli araçların yaygınlaşabilmesi için en önemli gereksinim olan şarj istasyonları konusunda yeni adımlar atılıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayında yaptığı konuşmada şarj istasyonları konusunda “Yerli otomobilimiz Togg başta olmak üzere, elektrikli otomobil üretimi ve kullanımındaki gelişmeleri dikkate alarak, yüksek hızlı şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması konusunda yeni adımlar atıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
Özel haber: Elektrikli otomobillere vergi düzenlemesi!
Elektrikli araç şarj istasyonlarına 1 milyar liralık yatırım
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizdeki şarj altyapısını oluşturmak amacıyla başlatılan Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Destek Programı’nın sonuçları açıklandı.
200’den fazla yatırımcının başvurusunu değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, 46 yatırım konusuna toplamda 355 proje başvurusu gerçekleşti.
En düşük destek talebine göre yarışma yaklaşımıyla yapılan değerlendirme sonucunda, 20 firma desteklerden yararlanmaya hak kazandı.
Bu yatırımlar için yaklaşık 150 milyon lira destek sağlanacak ve yaklaşık 1 milyar liralık özel sektör yatırımı tetiklenecek.Program çerçevesinde yatırımcıların, 15 Nisan 2023 tarihine kadar şarj istasyonlarını kurması gerekiyor. Ancak sektörün beklentisi yatırımların çok daha hızlı tamamlanacağı yönünde.
Programla asgari 90 kWs’lik hızlı şarj imkanı sunacak 1572 istasyonla 180 MW’dan fazla kurulu gücün sektöre kazandırılması hedefleniyor. Böylece Türkiye’nin hızlı şarj kapasitesini en hızlı artıran ülkelerden biri olması bekleniyor.
Merhabalar, öncelikle yazınız oludukça fayfalı olmuş emeğiniz için teşekkür ederim,
Bende bu sektöre giriş yapmayı düşünüyorum, elektrikli araç şarj istasyonları üzerine araştırma yapıyorum, birçok firmayı inceledim birtanesi dikkatimi çekti CV Charging Vehicles diye bir firma cw enerji’nin alt firmasıymış. Dikkatimi çeken özellikleri güneş panelleri ile elektrik üretip lisanslı güneş enerjili elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu yapıyor olmaları. Yenilenebilir yeşil enerjinin önem kazandığı bu zamanlarda bu iki projenin birleştirilmesi çok hoşuma gitti.
Yalnız bir noktada kafamda soru işareti oluştu şuan, yazınızda bahsettiğiniz 20 firmayı araştırdığımda yukarda bahsettiğim firma bu liste içerisinde bulunmuyor. Firma lisanslı kurulum yaptığını iddia ediyor. Firmanın web sitesi cv-charging.com inceleyebilirsiniz. Sorun şu listede bulunmayan farklı firmalarda lisanslı kurulum yapabiliyorlarmı?