COVID-19 salgınının ardından değişen alışkanlıklarımızdan biri de yolculuklarımız oldu. Artık toplu taşımada ya da taksideyken, hem kendimiz hem de etrafımızdakiler için hijyen kurallarına çok daha fazla dikkat etmeye başladı. Tabii ki bu durum yeni teknolojileri de hayatımıza yavaş yavaş katıyor. Son tanıtılan yenilik de ‘Kabinli taksi’ oldu. Türkiye kabinli taksi ile yolculuklara ilk olarak İstanbul’dan başladı. İşte detaylar.
Türkiye için kabinli taksi dönemi
Hem yolcunun hem de sürücünün güvenli ve izole bir şekilde yolculuk yapmasını sağlayan kabinli taksi, aracın sürücü ve yolcu bölümlerini birbirinden ayırıyor ve bağımsız hava filtreleriyle destekleniyor. Böylece, klima sistemindeki hava alışverişi de filtrelenmiş oluyor. Kullanılan filtre, 0,05 mikron boyutunda mikroorganizmaları ve partikülleri tutabildiğinden, 0,10 mikron boyuta sahip COVID-19 virüsünün de geçişine engel oluyor.
BiTaksi ve Fiat iş birliğinin bir meyvesi olan kabinli taksi projesi, ilk olarak Fiat Egea modelleriyle uyumlu şekilde karşımıza çıktı. Tofaş Ar-Ge Merkezi tarafından üretilen panel ile yolcular BiTaksi’nin kartla online ödeme seçeneğini de kullanarak teması sıfıra indirebilecek. Bu kabin aynı zamanda sessiz yolculuklar anlamına da geliyor. Ayrıca taksi ekosisteminde, özellikle sürücüler tarafından güvenlik amacıyla uzun yıllardır talep edilen kabin modelinin ilk adımı olma özelliği taşıyor.
roje çerçevesinde yolcular, BiTaksi uygulamasının ana ekranından, ‘Kabinli’ seçeneğini seçtiklerinde ve ‘BiTaksi Gönder’e tıkladıklarında en yakındaki Kabinli Taksi yolculara ulaşacak. Kabinli Taksi ile ilgili detaylı bilgiye ana ekranda bulunan (i) simgesinden ulaşılabilecek. Üstelik ‘Kabinli Taksi’lerin sarı klasik taksiler ile herhangi bir fiyat farkı bulunmuyor. Proje kapsamında ilk 100 araç için panel montajı BiTaksi tarafından gerçekleştirildi. Bu 100 araç bugün itibarıyla İstanbul‘da hizmete başladı.
Aracı kabinli taksiye çevirmek için ne yapmak gerekiyor?
BiTaksi’nin Ataşehir ve Kağıthane’de bulunan sürücü ofislerinden saha & operasyon ekipleri, sürücülerle proje ile ilgili detaylı bilgileri paylaşıyor. Ek olarak, sürücü uygulaması üzerinden bildirimler göndererek projeyi anlatan BiTaksi, dileyenleri Fiat tarafından belirlenen yetkili servislere yönlendiriyor. Yetkili servislerle montajın tamamlanmasının ardından, BiTaksi’ye araç plakası ve Fiat tarafından verilen sertifika ile birlikte bilgi verilmesi gerekiyor. BiTaksi ekipleri ilgili araçları ‘Klasik Taksi’ kategorisinden ‘Kabinli Taksi’ kategorisine taşıyarak işlemi tamamlıyor. Böylece aracını ‘Kabinli Taksi’ye dönüştüren sürücüler koronavirüs dolayısıyla tercih sebebi olmanın yanı sıra izole, güvenli bir şekilde çalışmaya ve gelirlerine katkı sağlamaya devam edebiliyor.
Cok erken başladı seneye falan bekliyodum
Biraz geç olmadı mı ?
Yıllarca milleti eski püskü araçlarda yüzü gözü bulunmayan şoförlere esir yaptılar. Bir zahmet şirketler araçlarını güncellesinler. Araçlar 1 milyon km deviriyor. Yazık günah. İnsanlar paralarıyla rezil oluyor. Geç bile kalındı.
yeni degil 1 ay once basladi. ama para alip verirken yine temas halinda oluyorsun. ve arka taraf fırın gibi
Sarı taksi istemiyorum
über gibi harika bir firma bu ……. taksiciler yüzünden Türkiye’den kovuldu.
şimdi kalkmış taksiye kabin koymuşlar. her tarafınız kabin olsa kaç yazar.
Bi taksi fiyat farkı alıyor haberiniz olsun. Herzaman gittiğim evden kuaförüme 22 lira tutarken i taksi ve normal taksiler. Bi takside 35 lira aldılar. Bi taksikadar kazık ve üşteri hizmetleri berbet bir hizmet yok.
Hastalık döneminde kendi aracımı kullanamadığımdan 6 ay boyunca taksileri kullandım. Bi taksi 10 üğzerinden -20 alır.
Sarı taksiler kaldırılmalı istemiyoruz
Sarı taksiye binmiyorum
Elektirikli motorsiklet aldım taksiye vercegim parayı elektirige veriyorum 🙂