2019’un son aylarında Çin‘in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. Dünya genelinde 20 milyondan fazla insana bulaşan salgın yüzünden, aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Türkiye’deki aşı çalışmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile konuştuk. Türkiye, koronavirüs aşısı yapabilecek mi?
İki yıl bağışıklık kazandıran COVİD-19 aşısı bulundu!
Koronavirüs aşısı yapılabilecek mi?
Bilim insanları virüse karşı aşı üretmek için çalışmalarını sürdürürken, çeşitli teknoloji firmaları da salgın hakkında uyarılar ve çeşitli uygulamalar geliştiriyor. Dünya genelinde birbirinden farklı aşı çalışmaları yapılırken, ülkemizdeki çalışmaların son durumu ne? Ülkemizde ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilen koronavirüs, dünya genelinde bir seneden kısa bir süre içinde 20 milyondan fazla insana bulaştı.
Türkiye’deki koronavirüs aşı çalışmaları ne durumda? Koronavirüs aşısıyla merak edilenleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘a sorduk! Lafı daha fazla uzatmadan, aşı hakkındaki gerçekleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile gerçekleştirdiğimiz video röportajdan öğrenebilirsiniz. İyi seyirler…
Bakan Varank açıklamalarında, Türkiye’deki bilim insanlarının sıkı bir şekilde koronavirüs aşısı için çalışmalar yürüttüğünü; sekiz tane aşı ve on tane ilaç projesi üstünde çalışıldığının altını çizdi. Tüm bunların yanı sıra, geliştirilen ilaç ve aşıların, en kısa zamanda sonuca ulaşacağını de söyledi.
Korona virüsten korunmak için, sosyal mesafe kurallarına uymayı ve ellerinizi sık sık yıkayıp maske takmayı ihmal etmeyin.
Yaparlarsa şaşırırım. İnşallah yaparlar bizde gururlanırız.
Şeker gibi bakan.
Turkiye de asiyi bulacaktir.. son 5 yildir kimse bilmesede tr de benzer asi calismalari zaten yapiliodu.. zamanlama cok iyi 2021 basinda kendi gercek asimiza kavusuruz insaallah..
Aşı yerine fare zehiri yaparlar.
Hadi bakalım kim yapacak, biz neden yapamayalım o kadar hoca boşuna mı okuyor?
Sık mutasyon geçiren bir virüs için milyar dolar harcayıp yeni jenerasyon virüslere etki etmeyecek aşı yapmaya çalışmak, pek akıllıca değil. Yıllar önce ortaya çıkan ve aynı aileden olan SARS ve MERS için de henüz aşı geliştirilemedi. Mümkün olsaydı şimdiye kadar yapılırdı.
Maalesef o popiş yok bizde o teknolojide yok 1935 ler desen belki olabilir di ama di işte