Corona virüsü ile mücadelede sağlık çalışanları en büyük yükü üstlenirken, teknoloji sektörü de salgının ortadan kaldırılabilmesi için araştırma süreçlerini kolaylaştırmaya çalışıyor. Ülkemizde de bu önemli bir adım atıldı. Türkiye’nin önde gelen girişimcileri 48 saatte organize olarak corona virüs salgınına karşı farklı alanlarda fikir geliştirerek virüs ile mücadeleye destek olacak.
Slack ve Youtube üzerinden ücretsiz olarak düzenlenecek olan Coronathon etkinliği iki gün içerisinde 1000’den fazla başvuru aldı. Etkinliğin destekçileri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, Boğaziçi, ODTÜ, İÜ, İTÜ gibi üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve şirketler yer alıyor.
Corona virüsü için WhatsApp hattı! İşte numara
20 Mart itibariyle ülkemizde 670 kişiye bulaşan ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü ile mücadele sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü corona virüsü WhatsApp hattı kurdu!Türkiye’nin girişimci beyinleri corona ile mücadele için bir arada!
Youtube ve Instagram’dan canlı yayınların gerçekleştirileceği etkinlikte, ülkece içinde bulunduğumuz bu zorlu günleri en hafif şekilde atlamak ve problemlere çözüm üretmek üzere 80 girişimci 48 saat gibi kısa bir sürede bir araya geliyor.
‘Çözümün Bir Parçası Ol’ sloganı ile oluşan sosyal sorumluluk girişimi Coronathon Türkiye, corona virüsü salgınının yarattığı sorunlara, sosyal ve lojistik anlamda yenilikçi fikirleri olan bireyleri ve takımları bir araya getirecek. Kazanan fikirler eş finansman ve hızlandırma programlarıyla desteklenecek.
21-22 Mart tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek etkinliğin YouTube ve Instagram hesaplarından canlı yayınlar yapılacak. İki gün sürecek olan Coronathon Türkiye’ye başvuran 1.000’in üzerinde katılımcı salgona yepyeni bir perspektiften bakacak.
İki günlük etkinlikler süresince mentorluk, web üzerinden seminerler gerçekleştirilecek. Önerilerin ve çözümlerin etki analizi ikinci gün yapılacak ve ortaya atılan fikirler arasından 10 tanesi seçilecek.
Projenin paydaşları arasında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Facebook, Habitat Derneği, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, TOBB ve UNDP gibi sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ başta olmak üzere birçok üniversite, girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi bulunuyor.