Türkiye Varlık Fonu tarafından yapılan açıklama göre, Turkcell’in en büyük hissesi satın alındı. Satın alımla birlikte, Türkiye Varlık Fonu en büyük Turkcell ortağı oldu. Turkcell tarafındaki hisselerini satan şirketler ise Çukurova Holding ve Telia Company oldu.
Turkcell’de yüzler gülüyor! İşte 2020’nin ilk çeyreği
Turkcell, 2020'nin ilk çeyreği için finansal bilançoyu açıkladı. Önemli bir gelir artışı sağlayan şirket, servislere olan ilgiye de değindi.Türkiye Varlık Fonu en büyük Turkcell ortağı oldu
Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’in ana hissedarları ile yüzde 26.2 oranındaki dolaylı payı almak için anlaştığını duyurdu. İsveçli telekom şirketi Telia Company, Turkcell üzerinde bulunan yüzde 24.02 oranındaki hissesini 530 milyon dolar karşılığında satışa çıkardı.
Telia Company, Turkcell’in yüzde 51 hissesine sahip olan Turkcell Holding şirketinde yüzde 47.1 paya sahip. Turkcell Holding’in geri kalan payları ise Çukurova Holding ve L1 şirketine ait. Çukurova Holding, Turkcell üzerinde sahip olduğu hisse paylarını Ziraat Bankası’ndan aldığı krediye teminat olarak vermişti.
Yapılan açıklamada, “Telia Company, LetterOne, Çukurova Holding, Ziraat Bankası ve ilgili taraflar ile imzalanan sözleşmeler ile TVF, Turkcell’in en büyük hissedarı olacak. Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’in yüzde 26.2 oranındaki hisselerini satın alıyor.” denildi.
Türkiye Varlık Fonu ise böylelikle en büyük Turkcell ortağı oldu. Satın alımın ardından, yönetim kurulundaki sayı hakkı da değişiyor. Ortaklık sonucunda, yönetim kurulunda bulunan 9 üyenin 5’i TVF tarafından belirlenecek.
Teli Company, Turkcell üzerinde bulunan yüzde 24.02’lik hisselerinin tamamını 530 milyon dolara satmaya karar verdi. Çukurova Holding ise dolaylı hisselerini satarak tamamen çıkış yapacak. Yönetim kurulundaki 4 üye, Türkiye Varlık Fonu imtiyazı olmaksızın seçilebilecek.
Satın alma işleminin, bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Turkcell’in mevcut temettü politikası ise sürdürülecek.
Tüm paydaşlar için yeni bir dönemi başlatan satın almanın ardından yeni ortaklık yapısı şöyle olacak:
– TVF, toplam yüzde 26,2 içerisindeki yüzde 15’lik imtiyazlı hisseleriyle Turkcell Yönetim Kurulu’ndaki 9 üyeden 5’ini belirleyebilecek ve şirketin yönetim kontrolüne sahip en büyük hissedarı olacak.
– Telia, Turkcell’deki yüzde 24,02’lik dolaylı hisselerinin tamamını 530 milyon dolar karşılığında satarak Turkcell’den çıkış yapacak.
– LetterOne, şirketteki payını toplamda yüzde 24,8’e çıkararak en büyük azınlık hissedar haline gelecek.
– Turkcell Holding ortak girişimi sona erecek. Çukurova Holding ise dolaylı hisselerini satarak Turkcell’den çıkış yapacak.
– Yönetim kurulundaki 4 üye TVF imtiyazı olmaksızın seçebilecek ve bu sayede azınlık hissedarlar daha fazla güç kazanacak.
– Turkcell’in mevcut temettü politikası sürdürülecek.
– Turkcell, hem Borsa İstanbul hem de New York borsasında işlem gören tek Türk şirketi olmaya devam edecek.
Turkcell artık Türk oluyor
gitsinler gari
Gene Kurtarma politikasi
Her yıl milyarlarca dolar cari FAZLASI olan ülke olduğumuz için varlık fonu kurduk. Biz böyleyiz işte!