Mobil kullanıcıların, kullanım eğilimleri her geçen yıl farklılık gösteriyor. Sosyal medya kullanım oranları artarken, kullanılan mobil cihazlarda da değişimler yaşanıyor. Bu değişimler genellikle şirketler tarafından yapılan araştırmalarla gözler önüne seriliyor. Son olarak, Deloitte tarafından yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması da bu eğilimlere dikkat çekti. Araştırmada yer alan Türkiye’deki günlük WhatsApp kullanım oranı şaşırttı.
Yurt dışı ürünlere ek vergi
Türkiye’deki günlük WhatsApp kullanım oranı
Türkiye’de 18-50 yaş arasındaki 1.000 kullanıcı ile yapılan anketin sonuçlarına göre, ülkemizde her 10 kişiden 9’unun akıllı telefonu bulunuyor. Akıllı saat penetrasyonu da hızla artıyor.
Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve taksit düzenlemeleri telefon satın almalarımızı etkilemiş durumda. Artık daha seyrek telefon değiştiriyoruz. Aynı zamanda Avrupa’daki kullanıcılara göre, akıllı telefonlarımızı genellikle online mağazalar yerine fiziksel mağazalardan almayı tercih ediyoruz.
Haberleşmeden oyun oynamaya, banka işlemlerinden müzik dinlemeye kadar birçok işimizi de artık akıllı telefonlarımız ile hallediyoruz.
Raporda en dikkat çeken detay ise hiç kuşkusuz sosyal medya eğilimleri.
Kullanıcılar e-postayı, anlık mesajlaşma uygulamalarını ve sosyal medya platformlarını haberleşme için sıklıkla kullanıyor.
Türkiye’deki günlük WhatsApp kullanım oranı yüzde 94. Bu oran Avrupa’da yüzde 55 seviyesinde.
Instagram kullanım oranı ise ülkemizde yüzde 80 seviyesinde. Avrupa’ya baktığımızda karşımıza yüzde 35’lik bir oran çıkıyor. Aynı durum Twitter için de geçerli. Avrupalıların yalnızca yüzde 13’ü her gün Twitter kullanıyor. Ülkemizde bu oran yüzde 53.
Facebook Messenger‘ı da ülkemizde yüzde 55’lik bir kesim her gün kullanıyor. Avrupa’da bu oran yüzde 38’e geriliyor.
Saatte en az 1 kez Instagram’a bakma oranı ülkemizde yüzde 49 seviyesinde. Avrupa’da bu oran yalnızca yüzde 9. Twitter’da da benzer bir durum söz konusu. Ülkemizde kullanıcıların yüzde 23’ü saatte en az 1 kez Twitter’a bakıyor. Avrupa’da bu oran yüzde 3 seviyesinde.
Cinsiyete göre sosyal medya kullanımına baktığımızda kadınlar yüzde 86 ile erkeklere göre daha fazla Instagram kulanıyor.Erkeklerde ise bu oran yüzde 74.
Twitter kullanım oranında ise erkekler önde. Erkeklerin yüzde 54’ü, kadınların ise yüzde 53’ü Twitter’ı günde en az 1 kez kullanıyor.
Genel olarak kadınların Facebook Messenger, TikTok, Snapchat ve Instagram’ı erkeklerden daha fazla kullandığını söyleyebiliriz.
Türkiye‘deki kullanıcıların yüzde 55’i oyun oynamak için artık cep telefonunu tercih ediyor. Ayrıca, kullanıcıların yüzde 31’i ayda en az 1 kez market alışverişini dijital ortamdan yapıyor.
Turkiye neden gelişmiyor sebebi insanlar işi gücü bırakıp bunlarla oynarsa tabi iş bulamaz boş işlerde hep birinciyiz rekoruz ama en iyi işlerde yerlerdeyiz yakında iyi bir gelecek olacağını zannetmiyorum
Cahil insanlar olursa bu ülkede tabi olur ıssız güçsüz insanlar bunlar
Buna yorum yazmak (bende dahil ) haberi destekliyor.
Başkan boşuna söylemiyormuş. Batı bizi kıskanıyor.
Bir kez daha görüldü ki, bu ülkedeki vatandaşlar icraat yapmak yerine, ancak konuşur eleştirir. kimse kendine bakmaz, boş işlerde birinciyiz.
Yaşım 14.Hiçbirini kullanmıyorum sadece oyun oynuyorum.
Bence devletin bunlara önlem alması gerekiyor yoksa ilerde önlenemez bir sorun karşımıza çıkabilir yada hepsinin yasaklanmalı en azından insanlar günlük hayatta yaptığı işe dört elle sarılır bunun ülkemize katkısı büyük olur
Whatshap olmazsa olmazım. Turkcell in dandik bipini de denedim tat vermiyor.. Facebook msn ve Twitter tırt..
Sadece onunla alakası yok Avrupa’daki çalışma saati az burda birçok asgari ücretli 19.00’da işini bitirebiliyor ulaşım vb. zaman ayıramıyor yapsa yapsa avm’ye gider bir iki dizi izler sosyal medyada takılır başka ne yapabilir bu sürede.