Microsoft, eğitim alanındaki çözümlerini 15 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde anlattı. Minecraft Eğitim sürümü öğretmen demolarından, Türkiye’de STEM eğitimi ve oyun tabanlı eğitim panellerine kadar, birçok etkinliğin yer aldığı zirvede eğitim ve teknoloji konuşuldu.
Eğitim ve teknoloji bir arada
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, dijital devrimin eğitim için çok önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti. Kansu sözlerine şöyle devam etti:
“Eğitimde dijital dönüşüm sadece bilgiye ulaşma ve ders anlatma yöntemlerimizi değil, öğrenime olan bakış açımızı değiştiriyor. Artık bilgiye ulaşmanın pek çok yeni yolu var; önemli olan ise güvenilir bilgiye en kısa yoldan ulaşabilmek. Office 365 ve Windows 10 gibi ürünlerimiz sayesinde öğrencilerin bilgiye ulaşma yöntemleri ile öğretmenlerin sınıf içindeki rolleri de değişiyor.Araştırmalar Office 365 ve OneNote kullanan öğrencilerin fen bilimleri problemlerini çözerken yüzde 25 ile 38 oranında daha başarılı olduğunu gösteriyor.”
Microsoft kodlama eğitimlerinin müfredata girmesi için çalışıyor
Microsoft Türkiye olarak eğitimde fırsat eşitliğini önemsediklerinin altını çizen Kansu sözlerine şöyle devam etti: “Endüstri 4.0’ı konuştuğumuz bugünlerde, geleceği yaratacak olan gençleri ne kadar erken kodlamayla ve algoritmik düşünceyle tanıştırırsak o kadar hızlı Endüstri 4.0’a geçiş yapacağımızı düşünüyoruz. Nüfusunun yarısından fazlası genç olan, 10 milyondan fazla öğrencisi olan Türkiye’nin, 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yazılıma öncelik vermesi ve eğitimin doğal bir parçası haline getirmesi çok kritik. Her sene Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden 5000 civarı öğrencinin mezun oluyor ve bu sayı, Türkiye’nin potansiyelini karşılayamayacak kadar düşük. 1.3 milyon nüfusu olan Estonya’da bile bu sayı 4000! O nedenle de, daha erken yaşlarda eğitim alanında kodlama eğitimlerinin müfradata girmesi, sınıfların teknolojik çözümlerle donatılıp, eğitimin zaman ve mekandan bağımsız olarak, güvenli bir platform üzerinden karşılanması için çalışıyoruz.”
Bunun yanı sıra Öğretmen Elçileri Programlarımız, Office 365 odaklı öğretmen mesleki gelişim eğitimlerimiz, Hour of Code etkinliklerimiz, Türkiye’nin ilk ve tek ücretsiz uygulama eğitimi veren en büyük sanal kampüsü Açık Akademi ile sınıflarda dijital dönüşümü gerçekleştirmek için birden fazla girişimimizle kıvılcımlar yakmaya devam edeceğiz. Kod yazan çocukların özgüvenli sunumlarına tanıklık edince, Türkiye’nin hikâyesinin değişeceğine olan inancım artıyor. Çocuklarımıza imkân verildiği takdirde ne kadar hazır olduklarını görüyorum. Parlak fikirli, zihni açık bu nesil ile daha güzel bir geleceğin bizleri beklediğine eminim. Bu güzel geleceğin mimarları ise siz eğitmenler ve öğretmenler olacaksınız.”
(Şekillenemedi)
türkiye ve eğitim bir arada komik olmuş sanki 🙂
eğitim sıralamasında 70 ülke arasında 60. sırada olan bi ülkeyiz
Liselerdeki 8 saat dersten vazgecilmedigi surecece bana Türkiye'deki eğitimden bahsedilmesin
Silikon vadisi yakınlarındaki okullarda bile kara tahta kullanılıyor öğrenciler 18 yaşına kadar teknolojiden uzak tutulmaya çalışılıyor. Kendi ulkelerinde boyle yaparken neden bizim egitim sistemimize ısrarla teknolji koymaya çalışıyorlar
Bu zihniyetle eminim şekillenir :))
8 saat olsun ama dersler doğru müfredat iyi olsun
Ah nerde vah nerede . Ben lise 3 e gidiyorum haftada 44 saat ders görüyorum 22 saati iklimlendirme atolye dersi benim bolumum , haftada 44 saat gordukten sonra insanin kafasi patatese donusuyo ondan sonra zaten ogrenimide unutuyomki der saatleri azaltilsin.
Akıllı tahtalar çok kullanışlı bu arada. Nerdeyse tüm öğretmenler kullanıyor ondan sonra hükumeti eleştiriyor
Ne 8 saati 10. Sınıfta 9 ders görüyoruz
Ben sayısal aynı zamanda yazılımcı bir öğrenciyim. Gerçekten çok saçma bir 8 saatimiz var ve bunu sınavına bile girmeyeceğim; edebiyat, dil anlatım, almanca gibi çok gereksiz 8 saati doldurmaya çalışıyorlar. Bunlar seçmeli olmalı veya hiç olmamalı. Yazılım dersleri de zorunlu girmesin seçmeli olsun çünkü bir başkası da bunu görmek istemez bu yüzden zaten seçen kişi az olacağından konulmaz. Dersi, 8 saati, yazılım derslerini bırakın, projelere destek = 0, girişimciliğe yönlendirilme = 0, matematik fizik bilmekle çok zeki olacağın sanılmak bunlara lise hayatın boyunca hayvan gibi çalışınca çok iyi bir üniversiteye gidileceğini sanmak, öğretmenlerin gereksiz yere her yerden zorluk çıkartmaları = 100. Bakın sayısalı çok severim mat fizik çok severim ama konular çok fazla, biyolojiyi severim ama adam bulmuş ne olduğunu bize ezberletiyorlar, daha geçen çok şükür birisi araştırmaya tenezzül etmişte 11 biyo görenler bilir, mesela en basitinden 38 atp nin artık toplamda 32 atp olduğunu bulup değiştirmiş. Hocalarda bilmiyor, kitap ne almışsa onu söylüyorlar gelde buna öğrenmek de. Ezber, hoca bile ezber. 5 sene sonra adını bile bilmeyeceğim. Yazılacak çok şey varda elim yoruldu.
Ortaokulda seçim yapılmalı öğrenci isterse mat fizik biyo kimya görsün. Sayısalı seçenler için de yapılmalı. 10. Sınıflarda o xaman haftada 40 saat yerine 30saat falan ders olur
Ali ata bak.oya ip atla.kaya topu tut
Onla uğraşacağına surfacebook u ve Surface 4 ü Türkiye ye getir. Birde cortanayı Türkçeleştirip türkiyeye sun. Birde şu bing i düzelt düzgün sonuçlar versin.