Birçok parlak zihin, yeni fikirleri hayata geçirmek için büyük çaba gösteriyor. Peki ülkemizde girişimcilik hangi aşamada? Girişim yaparken yapılan hatalar neler? Girişimcilik insanlara neler vadediyor? Tüm bunları konuşmak için Yıldız Teknopark ile bir araya geldik.
Yıldız Teknopark ile Türkiye’de girişimcilik hakkında konuştuk
Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci ile girişimcilik hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Girişimcilik hakkında sorularımızı yanıtlayan İnci, çeşitli alanlarda parlak fikirlere sahip olan kişilere önerilerde bulunuyor.
YTÜ Yıldız Teknopark’ın temellerli 2003 yılında atılırken 2009 yılında ise Davutpaşa Kampüsü’nde hayata geçti. YTÜ Yıldız Teknopark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2021 Yılı Performans Endeksi’nde Türkiye’de bulunan 94 farklı teknopark arasında 3 yıldır birinciliğini koruyor.
Sürdürülebilir gelişim ilkesi doğrultusunda büyümeye devam eden YTÜ Yıldız Teknopark, 2014 yılı sonunda faaliyete başlayan 23.500 m2’lik İkitelli Yerleşkesi’nin de hizmete girmesiyle bugün 148 bin m2’lik Ar-Ge ofis alanında hizmet veriyor.
Gittikçe genişleyen alanıyla girişimcilere kapısını açan YTÜ Yıldız Teknopark, yapay zekâ ve yazılım alanında birbirinden önemli girişimlere ev sahipliği yapıyor. YTÜ Yıldız Teknopark bu kapsamda 330 Ar-Ge girişimi, 120 kuluçka girişimi ve 8 binden fazla kalifiye Ar-Ge ve yazılım personeline çeşitli imkanlar sunuyor.
Önemli girişimlere ev sahipliği yapan YTÜ Yıldız Teknopark, bu alanlarda ödül kazanan firmalarına da tam destek veriyor. Hemen hemen tüm fikirleri destekleme göreviyle yola çıkan Yıldız Teknopark bu anlamda yeni girişimciler için de büyük bir fırsat olarak görülüyor.
Bu konuda yeni girişimcilerin, fikirlerini gerçekleştirmek için teknoparklar ile birlikte çalışması büyük önem taşıyor. Peki siz Türkiye’deki girişimcilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.