Türkiye’deki siber saldırılar neden arttı? (Video)
Moskova‘da düzenlenen Kaspersky etkinliğinde hem Türkiye hem de META bölgesinin 2018 rakamlarını sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye’deki siber saldırılar neden arttı?
Sürekli değişen tehdit alanı, uzmanları meşgul etmekle kalmıyor, siber suçluların bir adım önünde olmayı sağlayan yeni nesil siber güvenlik çözümleri geliştirmeye teşvik ediyor. Eşi benzeri görülmemiş saldırı ve zararlı yazılımların sayısı 2018’de rekor kırdı.
Kaspersky Lab çözümleri 2018’de çevrimiçi kaynaklardan gelen yaklaşık 2 milyar saldırıyı önledi ve tüm dünyada 21 milyondan fazla benzersiz zararlı nesne tespit etti. Elde edilen istatistiklere göre, geçtiğimiz yıl dünya genelinde son kullanıcı bilgisayarlarının %30’u en az bir kez zararlı yazılım saldırısına uğradı.
Türkiye’deki siber saldırılar neden arttı? Ne kadar arttı?
Kaspersky Lab, META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde zararlı yazılım bulaşma sayısında %11 artış tespit etti. Bölgede günde ortalama 1,5 milyon, yılda ise 575 milyon saldırı gerçekleşti.
Kaspersky uzmanlarıyla yaptığımız keyfli röportajda hem günümüzde hem de 2050’ye kadar olan süreçte, gelecekte bizi bekleyen riskleri konuştuk. İşte o keyfli videomuz. İyi seyirler…
Uzmanlar META bölgesini hedef alan kimlik avı saldırılarında %78’lik bir artış gözlemledi. 2018’de düzenlenen toplam saldırı sayısı 20 milyon oldu. Fidye yazılımları da bölgede sıkça görüldü. Bir önceki yıla göre %128 artan saldırı sayısı 1,2 milyona ulaştı.
Kaspersky Lab Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Fabio Assolini, “META bölgesindeki şehirler, vatandaşların yaşantılarını daha iyi hale getirmek için en son teknolojileri uygulamada öncüler ve her geçen gün daha da akıllı hale geliyorlar. Şirketler de internet üzerinden daha fazla hizmet verebilmek için dijital dönüşüm geçiriyorlar. Elbette bu dönüşüm bizim için faydalı fakat internete bağlı cihaz sayısı arttıkça siber tehditlerle karşılaşma olasılığımız da artıyor. Tüketiciler siber güvenliğe daha fazla önem vermeli çünkü bazen en zayıf halka onlar olabiliyor.” dedi.
Moskova’da @kaspersky merkezindeyiz. Son 20 yıldaki malware sayısındaki artış rakamla paylaşıldı. Genel malvare sayısı 1998 yılında günde sadece 50 adet iken bu rakam 2008 yılında 14.500, 2018 yılında ise 380.000’e kadar ulaşmış. IOT, gelecekte bu sayıları daha da artıracak. pic.twitter.com/st78zWaoEL
— ShiftDelete.Net (@shiftdeletenet) 12 Aralık 2018
Kaspersky Lab tespit teknolojileri dünya genelinde, yılın ilk on ayında her gün 346 bin yeni zararlı dosya yakaladı. Günlük tespit edilen yeni zararlı dosya sayısı ve çeşidi, zararlı yazılım geliştirip dağıtan siber suçluların nelere ilgi duyduğunu gösteriyor. 2011’de Kaspersky Lab teknolojileri günde 70 bin yeni dosya tespit ederken 2017’de bu sayı beş katına çıkarak 360 bine ulaştı.
Saldırılara karşı neler yapmalısınız?
• Bilmediğiniz kaynaklardan gelen şüpheli dosyalara veya eklere dikkat edin ve bunları açmayın.
• Güvenmediğiniz kaynaklardan uygulama indirip kurmayın.
• Bilmediğiniz kaynaklardan gelen bağlantılara veya şüpheli gözüken reklamlara tıklamayın.
• Güçlü parolalar belirleyin ve bunları düzenli olarak değiştirmeyi unutmayın.
• Güncellemeleri her zaman yapın. Bazı güncellemeler kritik güvenlik sorunlarını çözer.
• Office veya antivirüs yazılımları için güvenlik sistemlerini devre dışı bırakmanızı isteyen mesajları görmezden gelin.
• Sistem türünüze ve cihazlarınıza uygun, Kaspersky Internet Security veya Kaspersky Security Cloud gibi sağlam bir güvenlik çözümü kullanın.
FIRSAT ÜRÜNLERİ

ShiftDelete.Net Genel Yayın Yönetmeni ve teknoloji uzmanı Tolga Cem Küçükyılmaz, 10 senedir en yeni teknolojileri ve ürünleri, sizlere aktarmaya devam ediyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Türkiye’deki siber saldırılar neden arttı? (Video) konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Türkiye’deki siber saldırılar neden arttı? (Video) ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Türkiye’deki siber saldırılar neden arttı? (Video) ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Ethereum, en büyük kripto para Bitcoin'i geçti
- 2
Çinli telefon üreticisinden Türkiye'ye büyük yatırım
- 3
Twitter'a reklam verenler 'terör'den mi yargılanacak?
- 4
2021 Peugeot 208 fiyatları sızdırıldı
- 5
GeForce Now kullanıcılarına Türkiye müjdesi!
- 6
Huawei'den yeni akıllı saat serisi Nova Watch yolda
- 7
Pokemon Go'nun yapımcıları hackerları alt etti
- 8
İşte NVIDIA Reflex teknolojisini destekleyen fareler
- 9
Qualcomm, Snapdragon 870 5G işlemcisini tanıttı
- 10
Rusya'dan iddialı aşı açıklaması: Yüzde yüz etkili
En yeni Videolar
- 1
Tuzla Teknoloji Müzesi'nde tarihe tanıklık ettik
- 2
SDN ofisi parayı ne yapıyor?
- 3
Dünyanın en büyük AirPods'u kutusundan çıkıyor!
- 4
Facebook hem kabul etti hem 'tehdit' etti
- 5
Arçelik 9 Serisi A65 A 955 A 4K Smart TV incelemesi
- 6
300x zoom ile telefona yakından baktık!
- 7
A101’den 35 TL’ye yüz temizleme cihazı alıp denedik!
- 8
İçerik platformlarının aile üyeliklerini karşılaştırdık
- 9
MSI Optix MAG274QRF-QD monitör incelemesi
- 10
Android telefondan iPhone 12 Mini'ye geçtik
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 2
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 3
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 4
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 5
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 6
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 7
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 8
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 9
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 10
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 11
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 12
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 13
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 14
Huawei Freebuds Pro inceleme
- 15
GoPro Hero 9 Black elimizde!
Kaspersky gerçekten çok iyidir
Güvenlik için Kaspersky’e, Eset’e, Bitdefender’a, McAfee’ye, Norton’a, TrendMicro’ya gerek yok, Tolga! Comodo Ürünleri, Restore Rx, Ad Blocker’lı ve VPN’li Opera Browser, Thunderbird, Winrar Windows’lar için yeterlidir; Android’te ise, Comodo Savungan, Comodo Dome Shield, Netpatch Firewall, ES File Manager, Fade Encryter, ACR Call Recorder, MacroDroid fazlasıyla yeter. MacroDroid hariç bu ürünlerin hepsi ücretsizdir. Ev kullanıcıları ve küçük işletmeler içinse router olarak Zyxel’leri tavsiye ederim. Comodo’nun büyük işletmeler içinse, çok güzel ücretli ürünleri var. Moskova’ya özellikle de Rus Kızlar’a selamlar…
cevap veriyorum. cunku dünya bizi kıskaniyeah
Merhaba. udvj uzantılı bütün dosya ve klasorleri şifreleyen yeni bir virüs var. Bir müşterimiz bu konu da bize başvurdu ama henüz çok yeni olduğu için önemli bilgileri yedekleyip çözümün olacağı günü beklemesi gerektiğini düşündüm. Başına gelen var mı?
97 den beri kaspersky