Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012‘de oturumlar; “Mobil Dünyanın Evrimi”, “Bulut Bilişim ve Dijital Ofis Teknolojileri”, “Yeni Medya”, “Yeni Ticaret”, “İşimiz, Çalışanlarımız, Hayatımız Mobilleşiyor” ve “Geleceği Yazanlar” başlıklarında gerçekleşti.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Guy Kawasaki, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş
Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012‘nin ana konuşmacısı, dünyaca ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki idi.
Kawasaki, “İnovasyon Sanatı” başlıklı konuşmasında, geçmişte ünlü isimlerin telefon, bilgisayar gibi icatlar karşısında takındıkları tutucu bakış açısını eleştirerek, teknoloji karşısında çekimser olan şirketlere “kim ne derse desin teknolojiyi kullanın” mesajı verdi.
Kawasaki’den ipuçları
Kawasaki konuşmasında ürün ve servis üreticilerine şu tavsiyelerde bulundu:
“Müşterilerinize sunduğunuz ürün ve servislere bir anlam katın. Tüm ürün ve servislerinizin şu 5 özelliğe sahip olması gerekir:
- Derinlik
- Zeka
- Zerafet
- Kudret
- Bütünsellik
Guy Kawasaki’nin sunum dosyasını buraya tıklayarak (3,5 MB) indirebilirsiniz.
Kawasaki, doğru sonuca ulaşmak için “değer” ve “benzersizlik” kavramlarının pozitif korelasyon içinde olması gerektiğini ifade etti.
Guy Kawasaki kimdir?
Yayınlanmış 10 kitabı bulunan ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki, Apple tarafından şu ana dek yalnızca 5 kişiye verilen “Apple Fellow” unvanına sahip. 1954 Hawaii doğumlu Kawasaki, 1987’ye kadar Apple’da Macintosh’u yazılım ve donanım mühendislerine tanıtma görevini üstlendi ve IBM’in dünya liderliğine karşı sağlanan başarıya öncülük etti.
Daha sonra kendi şirketlerini kuran Kawasaki, 1995’te “Apple Fellow” olarak şirkete geri döndü ve Macintosh efsanesinin yeniden canlandırılmasına katkıda bulundu. Birkaç yıl sonra Apple’dan ayrılarak girişimci sermayeye hizmet vermek üzere Garage.com’u kurdu.
Kawasaki aynı zamanda internetin popüler konularını toplu halde sunan bir “çevrimiçi dergilik” olan Alltop.com’un da kurucuları arasında ve aynı zamanda tanınmış bir blogger.
Teknoloji ve pazarlama alanında dünyanın pek çok yerinde konferanslar veren Kawasaki’nin Türkçe’ye çevrilmiş kitapları arasında şunlar bulunuyor: “Büyüleme”, “Gerçeklik Testi”, “Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı”, “Rakiplerinizi Çıldırtmanın Yolları”, “Devrimciler için Kurallar”
:: Guy Kawasaki’nin önerileri için neler düşünüyorsunuz?
cem yılmaz çok iyiydi ya
kim L*n bu Guy
Apple Fellow ne demek bence onu öğrenin derim ben
Motor değil mi bu adam
bu adam bizim motor adam yahu
Alltop ile ilgili olduğunu biliyordum sadece adam neymiş meğer =)
adamın elleri cebinde, yanındaki Ciliv ceketini bile iliklemiş. İlginç
Adamın bir de Yahoo macerası var ama onu da videoda izlemeniz lazımdı arkadaşlar. Bilemiyorum daha sonra yayınlanır mı bu işler ama çok güldük
konuyla alakasız biraz ama google ana sayfasında google yazısı altında daha önce Türkiye mi yazıyordu yoksa Türkçe mi?