Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Türkler, TV Seyrederken Tweet Atıyor

    Konferansa katılan sosyal medya takip ve ölçümleme hizmeti sunan Monitera’nın Kurucu Ortağı Metin Kahraman, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının spor müsabakaları hariç TV başında günde 2.5 milyon tweet attığını açıkladı.

    Monitera’nın 11-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Sosyal medyada TV reytingleri” araştırması sonuçlarına göre Türkiye’deki Twitter kullanıcıları en fazla Survivor izlerken tweet atıyor.

    Reklam
    Reklam

    Söz konusu dönemde Türkiye’deki Twitter kullanıcıları Survivor yarışmasının ilk bölümünü izlerken 57 bin 203 tweet attı. Survivor’ı 53 bin 406 tweet ile Yetenek Sizsiniz takip ederken Leyla ile Mecnun 35 bin 430 tweet ile üçüncü oldu.

    Pargalı’nın öldürülme sahnesi rekor kırdı

    Reklam
    Reklam

    Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının en fazla tweet attığı anlardan biri Muhteşem Yüzyıl’da Pargalı’nın öldürülme sahnesinde gerçekleşti. Paylaşılan rakamlara göre Pargalı’nın öldürülme sahnesi esnasında 4 dakikada 2 bin 600 tweet atıldı.

    Tekil kullanıcı bazında ortak izleyicileri ölçen Monitera, İşler Güçler ve Leyla ile Mecnun izleyicilerinin 57 bin 813 tweet attığını açıkladı. En fazla ortak izleyicisi bulunan diğer diziler ise 55 bin 452 tekil Twitter kullanıcısıyla Behsat Ç. Ve Leyla ile Mecnun oldu.

    Webrazzi Dijital’13 Konferansı’nda Türkiye’deki güncel Twitter kullanıcı sayısı açıklanan bilgiler arasındaydı. Monitera’nın verilerine göre Türkiye’de 9.6 milyon Türkçe içerik üreten Twitter kullanıcısı bulunuyor. Türkiye’de günde 8 milyon tweet atılırken, kullanıcıların yüzde 61’i mobil cihazlarıyla Twitter’a bağlanıyor.

    Reklam
    Reklam

    :: Twitter hakkındaki bu bilgileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. ALPARS

      Dizilerin bir kosesinde cikan hashtaglerin payi buyuk.

    2. bilisimhaber

      Doğruluğu apacık ortada eğer tv başında bu kadar tweet atmasaydık TV’de yayınlanan dizi ve programların köşelerinde her hafta bir hashtag söz konusu olabilir miydi?

    3. SDN Okuru

      evet ya ben maçları dizileri falan -özellikle muhteşem yüzyılı- twitterdan takip ediyorum 😀

    4. SDN Okuru

      özellikle beyaz show yetenek sizsiniz survivor gibi programlarda çok tweet atılıyor

    5. SDN Okuru

      Sanki bi tek biz tv seyrederken atıyoruz 😀 Hey Allahım

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap