Reklam

Türksat Uzaydan İnternet Hizmeti Sunacak!

36
Reklam

Günümüzde internet hizmeti denilince genellikle internet servis sağlayıcıları tarafından sunulan ADSL ve Fiber bağlantılar biliniyor. Ancak, son kullanıcı tarafından pek tercih edilmesede, özellikle yazlık ve kamp alanları gibi internet hizmetinin normal yollarla ulaşamadığı yerlerde, uydu internet çözümleri sıklıkla kullanılıyor.

Türksat 4B Uydusu Fırlatıldı!

Ülkemizde bu hizmeti sunan başlıca firmalar bulunuyor ancak, bunlara güçlü bir rakip daha ekleniyor. Türksat, geçen yıl uzaya gönderdiği Türksat 4B uydusu üzerinden “Türksat Net” markasıyla internet hizmeti vermeye başlıyor.

Türksat Net ile Uydu İnternet Dönemi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin katıldığı Türksat Net tanıtım toplantısında, ilk hedefin internet altyapısının ulaşmadığı maden ocağı, şantiye, kamp ve yazlık gibi alanlara yüksek hızlı interneti ekonomik bir şekilde ulaştırmak olduğu vurgulandı.

Reklam

Türkiye’nin 50 derecedeki ilk haberleşme uydusu olan Türksat 4B üzerinden hizmet verecek olan Türksat Net’in, yüksek hızlarda bant genişliğine sahip olduğunu belirten Türksat Genel Müdürü Cenk Şen çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ifade ediyor.

Türksat Net’in faaliyetlerine kısa bir süre içerisinde başlaması bekleniyor. Ancak, tarifelerin nasıl olacağı ve hangi hızların sunulacağı henüz netlik kazanmış değil.

:: Uydu internet çözümleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

36 Yorum

  1. Diğer uydudan internet fiyatları da göz önüne alındığında, kırsalda yaşayan dar gelirli vatandaş için pahalı olacağını tahmin ediyorum.

  2. önce akk yi kaldır milyonlarca vatandaştan çalmayı bırak . uydu interneti köşede dursun . taş ocağında mühendisim. ınternet ihtiyaç yok. tel interneti mailler için yeterli zaten

  3. Bu iş gene fındık üretip dünyaya 5 liradan verip kendi halkına 50 liraya satmaya benzer demedi demeyin çünkü şu bi gerçek ki baştakilerin

  4. Alışkanlıkları değiştirmeyecek boşuna beklentiye girmeyin. İnternetin ulaşmadığı veya sıkıntılı ulaştığı yerlere çözüm olacak.

  5. Bu iş gene fındık üretip dünyaya 5 liradan verip kendi halkına 50 liraya satmaya benzer demedi demeyin çünkü şu bi gerçek ki baştakilerin

  6. herkes buna geceriz yorumu filan yapiyoda bu cikinca 200tl filan olur bence. gecenlerde yabanci bi firmada gormustum fiyatlar oyle ucuktu ama hizliydi

  7. Arkadaşlar bu hizmetin siz sade vatandaşa ekonomik ulaşması söz konusu bile olamaz zira firmalara yani kurumsal müşterilere satacaklar. tahminim 100$ ın üzerinde tarife – paketleri olacak. Bu hizmetin siz yüce Türklere uygun fiyatlı ulaşması hayal. Türke bu ülkede uygun fiyatlı elektriği reva görmeyenler, kaldı ki uydu interneti verecek güldürmeyin Allah aşkına. Bu devlet ne zaman şıkışır o zaman şahadet yemini etmiş ölmeye hazır ve nazır askerler arar; ne vakit işler tıkırında o zaman cebimizdeki almak için türlü türlü damat ferit faturalarını dayar posta kutumuza. Anlayana beyin free

  8. bazı arkadaşlar akk kaldır önce demiş de biraz gerçekçi olalım amerikada bile akk varken biz çok bekleriz kaldırmalarını.

  9. şuan net paketlerinin olması gereken fiyattan olsun 200gb akk 32 mb 35 lira gibi hızda yarı yarıya düşmesi lazım

  10. fiber internette avrupada sonlardayız. medya akpyi binali yıldırımı nasıl şişirdi ama hızlı tren hızlı internet eğitim sağlık çoğu alanda avrupada hep sonuncuyuz. eskiden varmıydı diye mesaj atanlar çıkar şimdi. ulan bunlar nasıl beyne sahip evet eskiden eskiden oto yoktu atatürk getirdi radyo yoktu inönü getirdi….

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version