Bit pazarına nur yağıyor: Tuşlu telefon satışları tavan yaptı!

10

Son gelen bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘Zombi Modu’ olarak adlandırılan akıllı telefon bağımlılığından kurtulmak isteyen kullanıcıların ilgisiyle tuşlu telefon satışları tavan yapmış vaziyette. Kullanıcılar, depresyon, yalnızlık ve anksiyete gibi sorunların kaynağı olarak gördükleri bağımlılıktan kurtulmak için tuşlu telefonlara koşuyor.

ABD’de tuşlu telefon satışları 1 milyonu aştı

ABD’de tuşlu telefonlar, adeta bir terapi olarak görülmeye başlandı ve 2024 yılının ilk 6 ayında adeta tavan yaptı. Zombi Modu olarak nitelenen akıllı telefon bağımlılığından kaçmak isteyen kişiler, sosyal medya ve internet bağımlılığının zihinsel sağlıklarını olumsuz etkilediğini ve gerçek dünyayla olan bağlantılarını zayıflattığını düşünüyor.

Windows 11 “Telefondan devam et” özelliğine kavuşuyor!

Konuyla ilgili tuşlu telefona geçiş yapan bir kadın, tüm yazı akıllı telefonuna yapışık geçirdiğini fark ettikten sonra bu değişimi yapmaya karar verdiğini itiraf etti. Saat kaç olduğunu hatırlamakta güçlük çektiğini ve hatta köpeğini nereye gezdirdiğini unuttuğunu söyleyen kadın, tuşlu telefona geçtikten sonra kendisini daha özgür ve huzurlu hissettiğini belirtti.

Uzmanlar, ABD’deki tuşlu telefon satışlarının yıl sonuna dek 2.8 milyona ulaşacağını öngörüyor. Dumbwireless gibi şirketler, akıllı telefon bağımlısı kullanıcılara interneti ve sosyal ağları olmayan basit cihazlar sunuyor ve hem telefon bağımlılarına hem de telefon kullanmak için yaşı küçük vatandaşlara giderek artan sayıda satış gerçekleştiriyor.

Peki sizler giderek artan tuşlu telefon satışlarıyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Siz de akıllı telefonu bırakıp tuşlu telefona geçiş yapmayı düşünür müsünüz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

10 YORUMLAR

  1. Akıllı telefon kullanıyorum bağımlılığım yok diye düşünüyorum. Yaptığım sadece uyanır uyanmaz telefonu elime alıp instangram ve bi oyun oynamak tuvalete gidince internetten bişeyelere bakınmak, dişimi fırçalarken YouTube felan açıyorum, wc de işim bitince mutfağa gidiyorum bişeyler hazırlarken yine biraz instagram bakınıp YouTube video açıyorum ben bişeyler hazırlarken bi ses oluyor. Yemek yemeye geçince haber yada video açıp öyle yemek yiyorum. Yemek bitince oturma odasına geçip biraz uzanıyorum o sırada biraz internette dolanıyorum. İş için servis gelince müzik açıp şarkı değiştiriyorum. Şirkete gelince o videoyu bu videoyu gördün mü diye muhabbet ediyorum. Telefon bağımlısı olduğumu düşünmüyorum, benimkisi sosyal bakıcılık.

  2. Teknolojiyi kullanırken kendimizi kontrol ederek kullanmak en mantıklısıdır. Bu hususta bir şeyden hiç yararlanmamak değil önemli olan onu amaçlarımız için kontrollü bir şekilde kullanmaktır.

  3. Bağımlılıkla ilgili internetteki kaynakları araştırdığımda şunu gördüm bağımlılığı şöyle tanımlıyorlar: insanın bir şeyi kullanırken zararının farkında olmasına rağmen kendini durduramaması hali. Ve burada şöyle bir durum var rutin hayatı aksatacak şekilde teknolojiyi kullanırsak bunun adı teknoloji bağımlılığı oluyormuş. Bizim kendimizi kontrol ederek o şeyden mutlaka faydalanmamız gerekir. Pire için yorgan yakmak gibi bir şey bu yani hiç faydalanmamak. Kur’an’da diyor ki özellikle yaradan: yerdeki ve gökteki her şey sizin için yarattı. Bizim yaradanın verdiği bir nimetten kendimize alıkoymamız doğru değildir. Önemli olan bir şeyi doğru bilinçli ve faydalı bir şekilde kullanmak ve mutlaka onu kullanmaktır. Var olan faydalarından kendimizi mahrum etmek pire için yorgan yakmaya benzer

  4. Özellikle bağımlılıkla ilgili araştırmalarda şunu keşfettim rutin hayatı aksatan şeylerde farkında olunmasına rağmen kendini durduramamak hali. Bağımlılık böyle tanımlanıyor. Her çok kullanılan şey bağımlılık sayılmıyor. Örneğin iş bağımlılığında her çok çalışanla iş bağımlısı aynı mıdır diye sorulacak olursa hayır deniyor. Çok çalışan yeri gelince durmasını bilir işini ara verebilir ve kendine Zaman ayırır iş bağımlısı ise bunun tam tersidir hiçbir zaman kendini durduramaz. Dolayısıyla teknolojiyi çok kullanmakla bağımlı olmak arasında bir fark var. Bir şey çok kullanabilirsiniz ama yeri gelince kendinize zaman ayırmak sevdiklerinize zaman ayırmak işinize aynı süreçte yine getirebilirsiniz. Burada teknolojiye karşı midesi bulanan insanlar var. Önemli olan bir şeyi faydalı ve iyi amaçlar için kullanıp rutin hayatı aksatmamaktır böyle yaparsak bağımlı sayılmayız bence.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version