6 Haziran 2011 tarihinde kurulan Twitch, toplam izlenme süresi konusunda rakip tanımıyor. Son günlerde cinsel istismar suçunu işleyen birçok yayıncıyı tek kalemde silen yayın platformu, rekor üstüne rekor kırıyor.
Twitch toplam izlenme süresi konusunda rakiplerini solladı
Bu yılın ilk çeyreğinde Corona virüsü sayesinde dudak uçuklatan bir rekora imza atan ünlü yayın platformu, kendi tarihinde ilk kez tek bir çeyrekte toplam 3 milyar saati (izlenme bazında) aşmayı başarmıştı. Bu başarının yenisi geldi.
Twitch, Streamlabs ve Stream Hatchet tarafından hazırlanan bir rapora göre bu konuda yüzde 62.7 oranında bir ilerleme katetti ve bu yılın ikinci çeyreğinde, izlenme açısından, toplam 5 milyar saati aştı. Böylece Twitch’in yayın konusundaki liderliği bir kez daha tescillendi.
Oyun yayıncılığı sektöründe yüzde 67.6’lık bir paya sahip olan bu platform, geçen yıla göre toplam izlenme saati konusunda yüzde 83.1 oranında bir artışa imza attı. Peki Twitch yayın konusunda nasıl bir konumda?
Alınan bilgilere göre bu yılın ilk çeyreğinde 121.4 milyon saatlik bir yayın akışı elde eden Twitch, yüzde 58.7‘lik bir artış ile 192.7 milyon saate ulaştı. Bu başarı, bu yılın ikinci çeyreğine ait.
Toplam izlenme kategorisi için hazırlanan istatistik dilimine baktığımızda ikinci sırada YouTube Gaming Live’ı görüyoruz. Kendisinin yüzde 20’lik bir pay ile yoluna devam ettiği anlaşılıyor. Bu payın toplam 1.5 milyar saate tekabül ettiğini söyleyelim.
Facebook 822.5 milyon saat (yüzde 11) ile yoluna devam ediyor. Kısa bir süre önce kapanan Mixer ise jübilesini 106 milyon saat (yüzde 1.4) ile yaptı. Toplam yayın saatine baktığımızda ikinci sırada Microsoft’un Mixer projesini görüyoruz.
Mixer’ın bu kategoride elde ettiği istatistik 16.9 milyon olarak tescillendi. Yüzde 14.4 oranında bir paya tekabül eden bu başarıyı üçüncü sırada bulunan YouTube Gaming Live takip ediyor. YouTube, toplam yayın saati konusunda 16.9 milyona ulaştı.
Facebook ise ne yazık ki istediği başarıyı elde edemedi. İzlenme konusunda Mixer’dan daha iyi olan ünlü sosyal medya platformu, bu konuda sadece 6 milyon saate ulaşabildi ve yüzde 2.4 gibi küçük bir oranla yetindi.
“Benzersiz Kanal” artışında ise en mutlu taraf yine yüzde 61.3 oran ile Twitch oldu. İstatistik pastasına baktığımızda Mixer’ın yüzde 31’lik, YouTube’un yüzde 6.5’lik ve Facebook’un yüzde 1.2’lik bir yer kapladığını anlıyoruz.
Yayın platformları bu kanallar sayesinde kendi popülerliğini artırabiliyor. Bu bağlamda oldukça elzem olan bu kanallar, çeşitli iş ve yayın anlaşmaları sayesinde hem gelir elde ediyor hem de marka bilinirliğini yükseltiyor.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}