Dünyanın en büyük sosyal ağlarından birisi olan Twitter, belirli dönemlerde yayınladığı şeffaflık raporu ile aldığı kararlar hakkında kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor. FBI’ın Rusya’nın 2016’daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarından sonra özellikle sahte hesaplara karşı büyük bir savaş başlatıldı.
iOS için yeni Twitter uygulaması geliyor!
Washington Post’un raporuna göre, yanlış bilgilendirmenin etkisini azaltmak için Mayıs ve Haziran aylarında Twitter 70 milyon sahte hesabı askıya aldı. Bu sayı, 2017 Ekim ayında askıya alınan hesapların iki katından daha fazla.
İki ay içerisinde Twitter 70 milyon hesabı askıya aldı!
Trendlere çıkan bir konu hakkında sahte hesaplardan atılan tweet’ler, büyük bir endişeye neden olabiliyor. Özellikle seçim dönemlerinde ve ülke gündemini sarsan olaylarda bu hesapların paylaştığı sahte bilgiler kısa sürede yayılıyor.
İçerisinde bulunduğumuz Temmuz ayında ise askıya almaların aynı hızla devam ettiği belirtiliyor. Sahte hesapların askıya alınması platformun güvenilirliği için oldukça önemli, ancak bunun finansal anlamda ciddi bir zararı olabilir.
Her ay milyonlarca hesabı askıya almak, Twitter’ın kullanıcı sayısında ciddi bir düşüşe ve buna bağlı olarak hisselerde gerilemeye neden olabilir. Twitter Güven ve Güvenlik Ekibi Başkanı Del Harvey, yakın zamanda geliştirdikleri teknoloji ile sahte hesapları çok daha kolay bir şekilde tespit edebildiklerini belirtiyorlar.
2017 sonunda Twitter’da 330 milyon aktif kullanıcı vardı. Geçen ayın sonlarında doğru bir blog yazısı yayınlayan Twitter, her hafta 10 milyondan fazla sahte hesap ile mücadele ettiğini açıklamıştı. Bu kapsamda Twitter’a üye olan kişilerin, e-posta adresi ve telefon numarası ile hesaplarını onaylamaları talep ediliyor.
13 yaş sınırı yüzünden 6000 bin takipli gerçek hesabı da askıya aldı. Bu ne biçim iş