Sosyal Medya

    Twitter’dan şeffaflık raporu: Türkiye kaç kez bilgi talep etti?

    Twitter, şeffaflık raporunda Ocak ile Haziran 2021 tarihleri arasında ülkelerin kaç kez bilgi talebinde bulunduğunu açıkladı.

    Her yıl düzenli olarak şeffaflık raporu yayınlayan Twitter, hükümetlerin yıl içerisinde kaç kez bilgi talebinde bulunduğunu açıkladı. Twitter, şeffaflık raporunda Türkiye de dahil olmak üzere 69 ülke ile ilgili sayıları paylaştı. Yayınlanan rapor, Ocak ile Haziran 2021 tarihleri arasındaki dönemi kapsıyor.

    Twitter, raporda ilk kez yer alan Güney Afrika ve Filistin Devleti de dahil olmak üzere 2012’den bu yana 98 farklı ülkeden 26.200 hesap belirtilen hükümetlerden toplam 12.400 veri talebi aldığını söyledi. Yıllık bazda, küresel hükümet bilgi taleplerinde yüzde 15’lik bir düşüş olduğu duyuruldu.

    Twitter şeffaflık raporundaki bilgi teleplerinde ABD birinci sırada

    ABD hükümeti tarafından gerçekleştirilen 3.026 talep, Twitter hesapları ile ilgili toplam talebin yüzde 27’sini oluşturuyor. Konu hakkında açıklama yapan Twitter, ABD hükümeti tarafından yapılan bilgi taleplerinin yüzde 68’ine tamamen veya kısmen uyduklarını belirtti.

    Twitter şeffaflık raporundaki bilgi teleplerinde ABD birinci sırada

    En çok talepte bulunan kurumların Federal İstihbarat Bürosu, ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Gizli Servisi olduğu raporda yer alıyor. Geçtiğimiz yıl bilgi talebi sıralamasında ikinci sıraya düşen ABD, yeni raporda tekrar birinciliğe yükseldi.

    En çok bilgi talebinde bulunan ikinci ülke ise Hindistan olarak kayıtlara geçti. Küresel taleplerin yüzde 18’ini oluşturan Hindistan, yaklaşık 2.175 kez Twitter’dan bilgi istedi.

    Listenin üçüncü sırasında Japonya yer alıyor. Bir önceki döneme kıyasla yüzde 3 daha az talepte bulunan Japonya’yı toplam 1.798 başvuru ile Fransa takip ediyor.

    Türkiye ise Twitter’a toplamda 335 kez bilgi talebi için başvurdu. Kaç adet hesap ile ilgili talepte bulunulduğunu da açıklayan şirket, Türkiye’nin 1.500 Twitter hesabı için kendilerine ulaştığını açıkladı.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. Nobody

      Nasıl olur da birinciliği ABD gibi 3. dünya ülkesine kaptırırız?! Türkiye’miz her platformda olduğu gibi burada da öncü ve yol gösterici olmalıdır. 2023 hedeflerinde inşallah 1. olacağız ve en çok bilgi talep eden ülke biz olacağız.

    2. Misafir

      Şu diğer devletlerin ve onların firmalari bizim ülke sınırlarımızı çizerken neden sürekli bireyler eksiltiyorlar hayret İstanbul Avrupa yakası nerede

      1. Hüseyin

        Adamlar yüzeysel olarak çizmiş. Tüm dünya ülkelerinde benzer eksiklikler var. Azıcık mantık fazla bir şey istemiyorum şu yurdum insanlarından.

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz