İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Twitter IBM’den Patent Satın Aldı

Twitter, IBM‘den 900’den fazla patent aldığını ve iki şirketin çapraz lisans anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı.

Ferhat Verdi

okunma

Twitter IBM’den Patent Satın Aldı

Twitter, IBM‘den 900’den fazla patent aldığını ve iki şirketin çapraz lisans anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı.

Konuyla ilgili konuşan Twitter’in Hukuk Direktörü Ben Lee: “IBM‘den aldığımız patentler ve lisans anlaşması bize daha fazla fikri mülkiyet koruması sunduğu gibi, hizmetimizi kullananlar adına daha fazla inovasyon yaratmamız için özgürlük de tanıyacaktır” dedi.

Kıvanç Uslu’dan açıklama geldi

IBM Türk Teknoloji Lideri Kıvanç Uslu ise: “Twitter ile imzaladığımız anlaşma IBM’in patentli buluşlarının değerini yansıtmaktadır. Aynı zamanda da geniş patent portföyümüze erişim lisansı sunma konusundaki bağlılığımızın da bir göstergesidir. Twitter ile verimli bir işbirliğinin önünü açan bu süreçten mutluluk duyuyoruz” dedi.

IBM, 2013 yılında 6,809 patent alarak önceki yıllardaki gibi yeni bir rekora imza atmış ve 21’inci kez ABD patent listesinde lider seçilmişti.

:: IBM ile Twitter arasındaki patent anlaşması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

SDN Okuru

Oğlum neyin patentini alıyorlar? O kadar ne var da buluyorsunuz? Oha O.o

SDN Okuru

Twitter Dağa Nerelere Gelecek ooooooo :) :D

SDN Okuru

Acaba o 6809 patent nedir, ne işe yarar? Ne buldular da bu kadar çok patent yapabildiler?

SDN Okuru

patentleri mi satin aldi yoksa lisans haklarini mi satin aldi?

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.