Sanal dünyanın gözde servislerinden olan Twitter cephesinden farklı hamleler gelmeye devam ediyor. Meşhur kuş logosunu değiştirerek yenilik sürecini başlatan sosyal ağ, ardından yayınladığı ilk televizyon reklamı ile daha fazla kişiye ulaştı. Bunun yanı sıra profil sayfalarında da ufak tefek düzenlemeler yapan yetkililer yine bir ilki gerçekleştirdi.

Öncülüğünü arama motoru Google‘ın yaptığı, devletlerin internetteki kimi içeriklere yönelik itiraz ya da isteklerinin yayınlandığı ve bunun sonucu yapılan düzenlemelerin istatiksel olarak dile getirildiği şeffaklık raporunu şimdi de Twitter yayınladı.

Buna göre konuya ilişkin liste başı ülke ABD. 948 hesap ile ilgili -%75 oranında cevap bulan- tam 679 bilgi paylaşımı isteyen ABD böylelikle tüm oranların %80’ini elinde bulunduruyor.

Listenin ikinci sırasında 98 talep ile Japonya yer alırken onu 11 istek ile Kanada ve İngiltere takip ediyor. %18 derecesinde cevap alan ülkeler sınırlı miktarda kullanıcının bilgisine erişebilmiş.

Türkiye ise Twitter’dan 10’dan az kişinin bilgisini talep etmiş. Fakat mikro blog bu isteklerin tamamını geri çevirerek bilgi paylaşımında bulunmamış. Ayrıca ülkemizden giden 1 adet içerik kaldırma/silme başvurusu da geri dönüş alamamış.

Ek olarak toplamda 3378 adet telif ihlali itirazı neticesinde 5275 tweet ve 599 içerik Twitter’dan kaldırılmış.

İlk kez böylesi bir gizlilik konusuna değinen mikro blog yayınladığı raporda Google’dan esinlendiğini bildiriyor. Gelecek dönemlerde de benzeri verileri açıklaması umulan sosyal ağ, böylelikle ülkelerin kullanıcı bilgileri ve girilen içerikler hakkında duydukları rahatsızlık oranlarını dile getirmiş oldu.

:: Sosyal ağlardaki içerikler hakkında alınan kaldırma/silme kararları hakkında ne düşünüyorsunuz?