Popüler sosyal medya sitesi Twitter Türkçe dil desteğinden sonra yeni tasarımını da hizmete soktu. Twitter, yeni tasarımıyla birlikte yeni özelliklere kavuşuyor. Biz de Twitter rehberimizi sizler için yeni tasarıma uygun olarak tekrar düzenledik.
Twitter’dan bahsetmeden önce mikroblog kavramından ve sosyal ağlardan bahsetmemiz gerekiyor aslında. Önce sosyal ağlar ile başlayalım.
Sosyal Ağ Ve Mikro Blog Kavramı Nedir?
Her ne kadar sosyal ağ olarak bilmiyor olabilirsiniz ama kullanma ihtimaliniz oldukça yüksek. Çünkü Facebook, MySpace, Netlog gibi servisler bu şapkanın altında yer alıyor. Bunların dışında ayrıca Xing, Pronected, LinkedIn gibi servisler var ki iş dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyorlar.
Twitter kısa bir süre önce görsel anlamda ciddi yeniliklere kavuştu.Ayrıca site Türkçe
Peki ya mikroblog? Bu soruyu yanıtlamadan önce bir blogunuz olup olmadığını sormamız gerek? Var mı? Güzel, blogunuza istediğiniz konularda yazılar yazıyorsunuz, bu da tamam.
Ama tıpkı cep telefonunuzdan kısa mesaj gönderir gibi kısa yazılar yazıyor musunuz? Hayır mı dediniz. Tamam, işte Twitter gibi mikrobloglar tam da bu noktada devreye giriyor.
{pagebreak::Kısa Twitter Tarihi}
Kısa Twitter Tarihi
2006 yılında yayına başlayan Twitter, dört yıllık süreçte dünyanın en çok tıklanan sitelerinden biri olmayı başardı.
Twitter’ın üç yılı bile bulmayan bir geçmişe sahip olduğunu düşünürsek en uygun başlık kuşkusuz “Kısa Twitter Tarihi” olmalı.
Mart 2006’da, San Fransisco’da prototip olarak iki haftalığına ortaya çıkan Twitter’ın resmi başlangıcı Ağustos 2006‘ya denk geliyor. Bu başlangıcın şirket haline gelmesinin Mayıs 2007’de gerçekleştiğini belirtirsek geldiği noktayla başarı kelimelerinin ne kadar örtüştüğü ortaya çıkıyor.
2010 yılında şirket 150 milyon dolar net kazanç sağladı. Şu anda itibariyle 200 milyon üyesi bulunuyor.
{pagebreak::Twitter Ne İşe Yarar?}
Twitter Ne İşe Yarar?
Gelelim Twitter’ın ne işe yaradığına. Şu sıralar ABD’de çılgınlık derecesinde ilgi gören Twitter için ne işe yarardan ziyade neler yapılır demek daha doğru olabilir aslında.
2008, 2009 yılları arasında yüzde 1000’in üzerinde büyüyen Twitter’ı köşebaşındaki sosisçi hariç herkes kullanıyor bile diyebiliriz belki de.
Kişiler, haber kanalları, büyük kurumsal şirketler, kampanya düzenleyenler, politikacılar; yani aklınıza gelebilecek hemen her kişi ve kurum açtığı Twitter hesabıyla kendisi hakkındaki gelişmeleri paylaşıyor.
Twitter özellikle ABD’de yoğun olarak kullanılıyor.
İşin mantığı oldukça basit aslında. O an başınıza gelen bir olay, duyurmak istediğiniz bir haber, düzenlenen bir kampanya, firmanız hakkındaki bir gelişme, seçim kampanyanızdaysanız katıldığınız miting ya da çıkacağınız televizyon kanalını duyurmak gibi aklınıza gelebilecek hemen her şeyi Twitter üzerinden takipçilerinize duyurabilirsiniz.
Tek bir şartla, mesaj başına 140 karakter sınırınız var. 160 karakterlik kısa mesaj sınırlamasına alışkın bir toplum olan bizler için 140 karaktere uygun mesajlar yazmak zor olmasa gerek.
{pagebreak::Twitter Hesabı Açalım}
Twitter Hesabı Açalım
İlk olarak internet tarayıcınızı açın ve twitter.com adresine gidin. Yeni tasarımda ekranın sağ tarafında “Twitter’da yeni misin? Kaydol” isimli bir kutucuk bulunuyor. Bu kutuya Adınızı, soyadınızı, e-mail adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra “Twitter’a kaydol” butonuna tıklarsanız kayıt işleminde son aşamaya geçebilirsiniz..
Twitter’da hesap açmak son derece kolay.
Yeni açılan sayfada bilgilerinizin onaylandığını göreceksiniz. 4 seçenekli formun en altında kullanıcı adını girmeniz istenecek. Twitter kullanıcı adınızı yazdıktan sonra altında bulunan “Hesabımı Oluştur” butonuna tıkladığınızda Twitter hesabınızı başarıyla açmış olacaksınız.
{pagebreak::Twitter Kullananları Bulmak}
Twitter Kullananları Bulmak
Eğer düzenli takip ettiğiniz bloglar varsa blog sahipleri beni Twitter’dan takip edin, adresim şu diyebilir. Aynı şekilde takip ettiğiniz haber sitelerini de eklemeniz mümkün. Yurt içi ve yurt dışındaki haber sitelerinin çoğu kullanıyor. Yeri gelmişken belirtelim, ShiftDelete.net’in resmi Twitter sayfası: http://twitter.com/shiftdeletenet
Gmail, Hotmail gibi servislerin adres defterlerindeki arkadaşlarınızı Twitter’a kolayca davet edebilirsiniz.
Twitter kullanıcılarını bulmanın tek yolu sağda solda logosunu, bilgisini görmek yoluyla değil elbet. Sitenin üst tarafında bulunan arama çubuğuna eklemek istediğiniz kişinin ismini yazıp daha sonrada find people (kimi takip etmeli) linkini seçerseniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
Burada Find on Twitter sekmesi isim aratmanızı sağlarken, Find Friends (arkadaşlarını bul) sekmesi, Gmail, Hotmail, Yahoo gibi servislerdeki adres listenize davet gönderebilmenizi sağlıyor.
Browse Interests (ilgi alanlarına gözat) sekmesi ile ilgi alanlarınıza göre yeni isimler keşfedebilirsiniz. Dilerseniz Invite by email (arkadaşlarını davet et) seçeneğiyle arkadaşlarınızın e-posta adresini yazarak davet gönderebilirsiniz. Suggestions For You (önerileri göster) sekmesinden Twitter’ın size önerdiği isimleri, listeleyebilirsiniz. Daha ayrıntılı arama yapmak isterseniz search.twitter.com adresi sizleri bekliyor.
{pagebreak::Twitter’a Mesaj Göndermek}
Twitter’a Mesaj Göndermek
Yazı yazmayı biliyorsanız Twitter’ı kullanamamanız için bir sebep yok. Tek yapmanız gereken sayfanın üst tarafındaki boş alana 140 karakteri geçmeyen mesajı yazmak ve alttaki tweet butonuna tıklamak, hepsi bu.
Dilerseniz cep telefonunuzdan da m.twitter.com’u ziyaret edip güncelleme yapabiliyorsunuz. Böylece örneğin trafikte ilerlerken karşılaştığınız bir kazayı bildirip diğer Twitter kullanıcılarının bölgeden geçerken dikkatli olmasını sağlayarak sosyal hizmet kategorisinde bir iş bile yapabilirsiniz.
Mesaj yazıp takipçilerinizle paylaşmak işte bu kadar basit.
Twitter’a mesaj göndermenin farklı etkileri de oluyor. Geçtiğimiz yıllarda Hudson nehrine iniş yapan pilot olayı ve uçak kazasının televizyonlar dahil tüm haber kanallarından önce ilk Twitter’da yankılandığını, kullanıcıların iniş sonrasında; “uçağımız nehre indi, herkes iyi” açıklamaları ile olayı görenlerin; “az önce binanın önünden bir uçak geçti” mesajlarını anımsayanlar, Twitter’ın önemli olayları dünyaya ne kadar hızlı duyurduğunu daha iyi kavrayacaktır.
{pagebreak::Twitter’ı Facebook Hesabınıza Ekleyin}
Twitter’ı Facebook Hesabınıza Ekleyin
Twitter, kullanıcılarına kendi hesaplarını bloglarına ya da sitelerine ekleme olanağı da sunuyor. Açacağınız ufak bir bölümle yazdığınız mesajları ve gelen yanıtları otomatik olarak yayınlamanız mümkün. Eğer blog hizmetini Blogger üzerinden alıyorsanız hazır şablonu kullanabilir veya sadece kodları alıp yerleştirerek mevcut tasarımınızı bozmadan yayını gerçekleştirebilirsiniz.
Twitter’daki paylaşımlarınızı otomatik olarak blogunuzda yayınlayabilirsiniz.
Kodları almak için öncelikle Twitter sayfanızın en altındaki Resources (kaynaklar) linkine tıklayın. Burada birazdan bazılarına değineceğimiz yardımcı uygulamalarla kodları alabileceğiniz widgets (bileşenler) seçeneklerini göreceksiniz. Blogumuza ekleyeceğimiz için biz widgets (bileşenler) kısmını tercih edelim. Açılan sayfada my website (sitem) ve Facebook seçeneklerini göreceksiniz.
Facebook seçeneğini seçerek Facebook uygulamasını yükleyebilirsiniz. Artık Twitter’a yazdığınız iletiler Facebook profilinizde de yayınlanacak.
{pagebreak::Tweet’lerinizi Kendi Sitenize Ekleyin}
Tweet’lerinizi Kendi Sitenize Ekleyin
Eğer Tweet’lerinizi Facebook hesabınızda değil de başka bir sitede paylaşmak istiyorsanız, Widgets bölümünden My Website seçeneğini seçin. Açılan sayfadana profile widget (profil bileşenleri) seçin ve sizden istenilen bilgileri eksiksiz girin. Bilgileri eksiksiz girdikten sonra alttaki finish & grap code (bitir ve kodu al) butonuna tıklayarak ilgili kodları temin edebilirsiniz.
WordPress tabanlı blogunuza Twitter’ı eklemek adeta çocuk oyuncağı.
Tüm işlem bu kadar. Dilerseniz kodların içerisinde yer alan “Twitter Updates” bölümüyle birkaç satır alttaki “follow me on Twitter (beni Twitter’da takip eti)” yazılarını kendinize göre değiştirebilirsiniz.
Yalnız bu değişikliğin HTML kodları üzerinde olduğunu, Flash tabanlı bir Widget tercih ettiyseniz değiştiremeyeceğinizi de belirtelim. Ben eklenti severim, kodlarla uğraşmak istemiyorum diyen WordPress sahipleri, aralarında Türkçe’si de bulunan eklentiler kullanabilir.
{pagebreak::Twitter Görünümünü Değiştirin}
Twitter Görünümünü Değiştirin
Görünümü değiştirmek için farklı tema alternatifleriniz var.
Twitter, değişik tema önerileriyle kullanıcıların arka planı kişiselleştirebilmesine olanak tanıyor. Bunun için üst taraftan settings (ayarlar) bölümüne gelmeniz ve karşınıza çıkan ekrandan design (temalar) kısmını seçmeniz gerekiyor. Hazır temalardan birini seçebilir veya büyüklüğü 800k’yı geçmeyecek GIF, JPG ya da PNG formatındaki resmi yükleyip sadece size özel olmasını sağlayabilirsiniz. Sizi takip edenler, hesabınıza girdiklerinde bu özel temayla karşılaşacaktır.
{pagebreak::Yardımcı Uygulamalar}
Yardımcı Uygulamalar
twshot, sevdiğiniz linkleri tek tıkla Twitter’da paylaşmanızı sağlıyor.
Twitter için hazırlanan destekleyici çok sayıda uygulama bulunuyor. Adeta bir ekosistem haline gelen Twitter’la ilgili bu uygulamaları tek tek tanıtmaya kalksak bu yazıyı asla bitiremeyiz. Çünkü neredeyse hemen her gün yeni bir uygulamayla karşılaşmak mümkün. Bunların içerisinde twshot‘a ayrı bir yer ayırmamız gerekiyor. Türkiye merkezli Angelabs tarafından hazırlanan twshot, o an gezdiğiniz sayfanın linkiyle uzun uzadıya uğraşmadan tek tıkla Twitter takipçilerinizle paylaşmanızı sağlıyor.
twhirl ve TweetDeck en çok kullanılan yardımcı programlardan ikisi.
Bahsedeceğimiz, dünya genelinde yoğun kullanılan iki uygulama ise Twhirl ile TweetDeck. Her iki uygulama da takip ettiğiniz hesapları Twitter sayfasına girmeden izleyebilmenizi sağlıyor. Twhirl, FriendFeed ve Seesmic hesaplarını da kontrol etmenizi sağlarken, TweetDeck ise renk değişimi, hesapları gruplandırabilme, arama vb. özellikleriyle dikkat çekiyor.
{pagebreak::Hangi Ülkeler Daha Aktif?}
Hangi Ülkeler Daha Aktif?
En çok ülkeler sıralamasında ABD’yi Japonya takip ediyor.
Twitter kullananları ülkelere göre listelediğimizde ABD’nin yüzde 40’lık payı dikkat çekiyor. ABD dışındaki ülkelerde ise Japonya yüzde 39’la başı çekiyor. Bunda Twitter’ın dil seçenekleri arasında İngilizce dışında sadece Japonca olmasının etkili olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Japonya’yı sırasıyla İspanya, İngiltere, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Tayvan takip ediyor.
{pagebreak::Başarılı Twitter Örnekleri}
Başarılı Twitter Örnekleri
Obama’nın 11 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.
Twitter’dan en fazla faydalanan isimlerden birinin birkaç gün önce ülkemizde olduğunu söyleseydik ne derdiniz? Aklınızda soru işareti mi var? Hemen giderelim. Twitter’ı seçim kampanyası sırasında oldukça aktif kullanan isim Barack Obama idi. Obama’nın, bu satırların yazıldığı an itibariyle 739.470 takipçisi olduğunu belirtirsek (Güncelleme: Nisan 2010 itibariyle bu sayı 5.831.103‘e ulaştı) ne demek istediğimizi anlayabilirsiniz sanırız.
Shaq, aklına estiği an takipçilerine maç bileti hediye ediyor.
Obama dışında başka canlı örnekler de var elbette. Hemen her basketbolseverin yakından tanıdığı isimlerden Boston Celtics oyuncusu Shaq, yani Shaquille O’neal da oldukça aktif bir Twitter kullanıcısı. Aklına estiği bir an Twitter’dan “şu an buradayım, yanıma ilk gelene maç bileti hediye edeceğim” diye kampanya yapan Shaq’ı 596.302 kişi (Güncelleme: Nisan 2010 itibariyle bu sayı 3.323.082) takip ediyor.
{pagebreak::Türkiye’de Kimler Tweet’liyor?}
Türkiye’de Kimler Tweet’liyor?
Twitter’ın yaygınlaşmasıyla birlikte Tweet’lemek kavramı da teknoloji jargonundaki yerini aldı. Halen aktif Twitter kullanan yabancı ünlüler arasında Barack Obama ile Shaq’tan bahsetmiştik yukarıda. Liste elbette daha uzun ama biz yerele indirgeyelim isterseniz.
Obama’nın başkanlık kampanyası sırasında aktif şekilde kullandığını söylemiştik. Bizde de benzer bir etki yaratmak isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürsel Tekin ve Kemal Kılıçdaroğlu Twitter kullanıcıları arasındaki yerini aldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter’ı etkin olarak kullanıyor.
Aktif kullanım açısından bakarsak bazı haber siteleriyle havayolu şirketlerinin önde olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde haber olarak verdiğimiz Pegasus ve Türk Hava Yolları‘nın Twitter üzerindeki rekabeti yoğun bir şekilde devam ediyor. Yakında sadece havayolu değil, başka firmaların da bu kervana katılmasını beklediğimizi, hatta Galatasaray‘ın Twitter kullanan ilk spor kulübü olduğunu söyleyelim.
{pagebreak::Twitter Türkiye’de Ne Zaman Patlar?}
Twitter Türkiye’de Yoğun Kullanılıyor!
Bakalım, yurt dışında ortalığı kasıp kavuran Twitter ülkemizde ne zaman patlama yapacak.
Her geçen gün Twittter’ı kullanmaya başlayan Türklerin sayısında hayli büyük bir artış olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Zaten bu durumu Trends altında da görebiliyoruz. Örneğin İstanbul’da artçı bir sarsıntı olduğunda trendslerde “deprem oldu” yazısını görürseniz şaşırmayın. Hatırlanacağı gibi Kılıçdaroğlu’nun “Recep Bey” şeklindeki nitelemesi de Trendslerde uzun süre yer almıştı.
Kullanımı kolay arayüzü ve istenilen kaynakları kolay takip edebilme olanağı sağlaması Twitter’ın ülkemizde hızlı yayılmasındaki önemli etkenlerden biri. Ünlülerin Twitter’ı etkin olarak kullanması ve mobil cihazların Twitter’a hızlı bir şekilde uyum sağlaması diğer önemli gerekçeler olarak gösterilebilir.
Bunun yanında bir diğer koşul ise birçok ünlü ismin burada yeralması. Facebook’un Türkiye’de “Helin Avşar da Facebook üyesiymiş” haberlerinden sonra adeta patlama yaptığını düşünürsek; Twitter’ın hızla ilgi görmesine de pek şaşırmamak gerek.
komiksiniz hocam. amerikanin nufusu kac? twitter’in uye sayisi kac? o halde “Özellikle ABD’de Twitter’ı kullanmayan yok gibi.” cumlesi biraz abarti olmuyor mu?
teşekür ederim bilgilendirdiğiniz içi kolay gelsin murat
baya bilgilendirdiniz çok teşekkürler sağ olun..
Melih Bey
Twitterla ilgili araştırma yaparken yazınıza rastladım
ellerinize sağlık
pınar ışık
Facebook ile karşılaştırmak çok abes. Facebook sosyal bir platformdur. Twitter ise ne amaca hizmet ettiği belli olmayan anlamsız bir uygulamadır. Yani şu an bunu yapıyorum diye bir kaç cümle yazmak, ee sonuç? Neyin peşindeyiz ki, amaç nedir yani? Patlama falan yapacağını da düşünmüyorum.
benim twitterım var bayadır:)Ama jaiku tarzı birşey:)Şu ana kadar patlmadıysa patlamaz bence Türkiye’de.
allah aşkına bende cidden bir şey var sandım bu TİVİTIR da
kullanma kulavuzu ne işe yarar dedim ögretmenimizin dedigi gibi degil
çok uzatmışsınız kısaca neye yaradığını söleseydiniz yeterdi bence :S
DeneyeLim
kendimi aptal hissediyom
slm
ne buya ne in var ne peri bede birşey var sandım
yani kısaca sı ne demektir onu istiyorum sizden facebook
resimleri paylasılan arkadas bulma sitesi
çok zor
iyiki kayd olmamışım gerçekten araştırdım bi işe yaradığı falan yok facebook la kıyaslanamaz bile.
facee book ile karşılaştırmak abes diyenler.. Olaylara sadece kendi penceresinden bakıyorlar,ben ticaretle uğraşıyorum sattığım farklı ürünler hakkında reklam ve bilgilendirme ,duyuru gibi faaliyetlerde müthiş fayda sağlıyorum ,hatta şirkete ait web sitesinden çok daha etkili oluyor… Bu durumda ‘ne işe yarayacağı veya yaramayacağı tamamen kullanıcının hayal gücü becerisine kalmış bir mesele…
Facebook un sosyal bir platform olmasına gelince ; bilgisayar başında durmak ,zaten insanı toplumdan uzaklaştırıyor biliyorsunuz… Öyle komik durumlar oluyor ki; kişi arkadaşlarım ile ilgileniyorum diye düşünüyor ama ,çoğalan bildirim ve paylaşımlara bakmaktan, evde yanıbaşındaki çocuğu ile eşi ile vakit geçirmekten uzaklaşıyor…
VİVA FACEBOOK KAHROL TWİTTER HEHEHE ULAN AZ DAHA KAYIT OLUYODUM NE PATLAMASI YAHU BENCE O PATLICAK DİYENLERİN İÇENDE PATLAR OLSA OLSA HAHAHAH….
saygılar huzurunuz da işde gürol
ya ben uye oldum ama acamıyorm nasıl acılıyor 🙁
MURAT KAPLAN: yaben üye oldum ama kullanmam baya bir zaman alır
ben hala anlamadim
walla bnde anlamadm şmdi facebook gbi bişeymi yoksa ondan baya bi farkılı mı? kafam karıştı bea!
walla bnde anlamadm şmdi facebook gbi bişeymi yoksa ondan baya bi farkılı mı? kafam karıştı bea!
asLında bence yabancı üLkeLerde patLmasının sebebi ana diLLerinde kuLLanmaLarı türkiyedeki arkdasLarımız ingiLizce yetersizLiqinden doLayı sevmiyor oLabiLirLer
gerçekten güzel bir anlatım benim gibi acemiler için iyi bir anlatım.
teşekkürler,
Nesrin ÇAVUŞ
merhaba efendm. bu twitter a üye olduktan sonraki aşama neki. nasıl üyeler bulacaz…sonra kendimizi nasıl geliştirecez
yazdıklarınız cok işime yaradı sağolun ama ben nasıl resim yukleyebilirim?
Bu meretin dil seçeneği yokmu.
twitterda takip ettiğim arkadaşlarıma mesaj atıyorum ama onların sayfasında attıgım mesajları göremiyorum neden?
nası bişey hala anlamadım
tebrikler. süpersinizz.
twitter ile ilgili olarak aradığım cevapları aldım çok teşekkürler
erol
dilseçimi yoksa banayaramaz üye olacam ama denemek lazim
bi yardımcı olan olsa süper olur ,bizim bilgisayar hocası herkes acsın vizelere 10 puan dedi actık aldık puanı kapatmayı düsünüyo herkes =)
bişe anlamadım ama neyse
memleket meselesi geçim derdi para derdi dedikodu hakaret can sıkıcı sözler neden olsun ey dostlar
gereksiz birsey bence facebok yeter bana tuba
İnternetin arkadaş/sevgili bulma aracı olmadığını, sosyalleşmenin arkadaşlarının artistik fotoğraflarına yorum yapmak olmadığını ve paylaşımın abuk subuk videoları, fotoğrafları, fıkraları arkadaşlarına göndermek olmadığını anladığımız zaman Twitter, Linkedin, Xing ve benzeri siteler patlama yapacaktır 🙂
iimiş herkeste twitter hastalıgıdır başladı
facebook saha güzel bence
:)))
teşekkürler ama facebook yeter bana emre(tetikci)
yararlı olan her site çok faydalı aslında fakat çoğu insan bunları mahvediyor gençlerin cahilliklerinden yararlanıyor umarım herkes doğru bir şekilde kullanır teşekkürler.
bu twitiri ya ben anlamiyom yada zor
slm
boşverin bi halt deil
allah yardımcın olsun
cok guzel begendım
süleyman yarar
mert
kübar
aysel
seymai
bir şeyler snlayan var ise bu twitirden lütfen herkesi aydınlatsın
hala bekliyom kayıt için
ya abicim ben üyeyim ama giremiyorum nedenn
bence facebook ile karşılaştırılması imkansız facebook’un tırnağı bile olamaz çok saçma bir paylaşım sitesi.
valla yenı kaydoldum ana sayfa açıldı ama ölece bakıyom bu ne yaaa. hep ingilzce.kurban olurum faceye
Sayın Melih ÇELİK, inşallah on editör ünvanınızı artırarak 12 editör gücüne sahip olursunuz.Başarılar dilerim.Mehmet ÇELİK
tanıdıklarım
slm arkdşlr bn hasan bursa’dan pek kavryamdım dyeblrm,yinede güzl yeni br pncere sayılr.
üye olduktan sonra facebooktaki gibi mi arkadaş bulucaz
iyide kişilerle nasıl konuşucaz mesela gökhan gönül twitterda bi 6S taraftarı ile polemiğe girmiş nasıl ?
rwiter ucretsız mı
twitteri öğrenen insanlar için bir virüs gibi zamanımızı alıyoa.Ama değer
öf yaaa zaten facemm var boş twıter felan
ben hala Twitterı anlaış değilim ama benim veya başkalarına bir faydası varsa bende kullanmak isterim neden olmasın ki ve bu herkez için gecerli olan bir şey bence herkeze slm
yeni bir versiyon anlıyamadık ama kendimce dünya da insanlar ile en üst düzeyde irtibat sağlayabilmeliyim. örnegin tanımadıgım ülke insanlarına sohbet için davet gönderebilmeliyim bu cabam kuruluş tarafından engellenmemeli gönderdigim arkadaşlık sohbet davetleri o kişiler kabul edip veya kabul etmemeleri kararı onların olmalı insanlarla konuşmak onlara ülkemden selam göndermek benim özgür hakkım olmalı. bu gün 23 nisan dünya çocukları bayramı dünya çocukları ülkeme hoşgeldiniz türkler sevecendir şevkatlidir bizim evlatlarımız gibisiniz. SÖZÜM FACEBOOK’ A ançak ben ayıp ve çirkin, insanları üzücek gayri ahlaki davranışta bulunursam beni uyarmalı ben müzisyenim okyanus ötesi bir meslek taşıma sohbet için veya İNGLİZCE mi geliştirmek için istek gönderdim diye çeza aldım suçum o kişiyi tanımıyormuşum istek gönderemez mişim çok üzgünüm ben BESTEKAR OSMAN BİLGİÇ SAYGILAR SUNUYORUM DÜNYA BİZİM KÖYÜMÜZ İNSANLARI YARADANDAN DOLAYI ayırmaksızın SEVİYORUM allaha emanet olun tanrı ülkemi ve dünyayı felaketlerden korusun
Cok bos yorumlar bunlar arkadasimiz cok guzel anlatmis ama hala anlamayan arkadaslar var bravo yani bu twitter I kullanmayan birazcik olsun ilgilenmeyen bilemez de , anlayamaz da o yuzden hic bir ise yaramaz gibi yorumlariniz twitter kullananlar icin cok yargilanir bir hesap acin ve sizde gorun ne ise yariyor burda anlatilanlarla cok da birsey yapamazsiniz. Tesekkurler shiftdeletenet 🙂
şimdilik daha ne olduğunu anlayamadım. zamanla ne olduğunu anlarız.
hjh
bende teşekkür ettim bilgilerinizden dolayı
twitter nasıl kullanıcaz
Tvitter nedir ?
hayra hizmette kullama dilegimle
tesekkür
twitter
merhabalar
üye oldum fakat açamıyorum,yardımcı olurmusunuz
çoğu yorumlar çok cahilce bence,twitter çok yararlı ve eğlenceli bir paylaşım sitesi,”konuş,gül,tanış,yaz,içini dök,ve daha niceleri twitter sayesinde çok rahat oluyo,bende 5 aydır kullanıyorum çok güzel bir şey bence,facebook tan oldukça iyi olduğunu iddia ediyorum! ayrıca twitter’daki kişi sayısı gayet iyi ve kullanıcıların nerdeyse hepsi akıllı insanlar,facebook ta ise,okadar çok gereksiz insan var,fakeler fln twitterdade var bunlar ama daha ez ve seviyeli şekilde. _betül_
Twitter, eğer yanlış anlamadıysam, eskiden gazetelerde serbest kürsü diye ayrılmış, okuyucuların yazılarını yayımlayan bir köşeleri vardı. Oralara gönderilen her konuda yazılar okuyucunun adıyla yayımlnırdı. Çok da iyi olurdu. İnsanlar içini boşaltır rahatlardı. Okuduğum gazetenin böyle bir köşesi yok maalesef. Ama gazetemin yanlışlarını, hatalarını yazan okuyucularına cevap veren bir Ombutsman köşesi var. Ben bu sayfayı yeni açtım. Analdığım gibi ise çok iyi olacak kanısındayım.Z.Ö.
Her isimizi bitirdik elhamdulillah simdi toplanin twitera bugununuz ne oluyor yarinimiz vahim herkes kendince anlamaya calisiyo ama bos verin bence heba etmeyin kendinizi
slm üye oldum fakat acamıyorum nasıl bir şey bu anlatsaniz nasil acip nasıl giriliyo
arkadaş takibinde sınır varmı….2000 den sonra neden almıyor
güzelmiş
merak ettim aldım bu twittırı okan bayülgene mesaj atmak için cumartesi görüşcez okan bey
Bilgi paylaşımız için teşekkür ederim.gerçekten benim gibi bu konuyu merak edenlere çok yararlı olmuştur.
ya ben bunu hiç bilemiyom
slm.ben izmirden makine mühendisi ismail yıldızkol.patentli bir çok buluşum var.en son migren hastaları için migren ağrılarını geçiren bitkisel migren bandı geliştirdim.resmi dairelerden onayını aldım.migren ağrılarına çözüm olan MİGREND isimli bu migren bandının tanıtımını yapabilirmiyim tşk.ler
nedir bura ya kim takıyo burda yazılanları halka ne faydası var bi cevap ya buda insanları oyalamamnın başka bi yolumu
hiçç bişi anlamadımm 😉
twitter türkçe olmuşta ne olmuş yani tabikiki insanların birbirini anlama açısından bakarsak iyi birşey olmuş fakat türkiyedeki adaletsizlikleri gidermek okadar zorki miletimiz hala birbirini anlamıyor
Twitter ın ne olduğunu bilmyenler Facebook ile karşılaştırıyor 😀 Twitter ın asıl amacı Ünlülerin son dakika haberlerini ve o anki duygularını yazdıkları bir platformdur mesela A ünlüsü oraya konser öncesindeki duygularını veya son dakikadaki bilet satışlarını söyler yani ünlüler resmi Facebook sayfalarındakinden daha fazla ayrıntı verir üye olmamızın sebebi ünlüleri takip etmek ve o anki duymuzu yazmaya yarayan bir günlük Twitter dan ulaşmak için
Twitter.com/berkeswift13- Bu hesabı Taylor Swift hayranı olduğum için açtım 🙂
benimde var twitter giRl_Of_TeaRs diyee süper bencee twiiterr olmayanlarada tavsiye ediyorumm bende yenii açtımm
açıklama için teşekkürler
çok iyi ama hala kayıt altında degiliz
bu nasıl bişeydir yaa
çok guzel
bitti dedim bitti
Artık bende twitter üyesiyim.Aranızdayım.Hoşbulduk.:)))
tivitir ı öğrenmek istiyorum ne yapmam lazım
hahahahahhahahahahahaha
hiç bişey anlamadım…ama twitter a üyeyim…
Gazeteci olduğu için mi GaZETECİ GİBİ DÜŞÜNÜYOR .yoksa gazeteci gibi düşündüğü için mi? bu mesleği seçti…
twitter beğendim.
Twitter’e yeni girdim ama daha birşey anlamış değilim.Sanırım yavaş yavaş öğreneceğiz.Daha birkaç ilgi alanımı yazzdım ama yenilerini nasıl gireceğim bilmiyorum.Ama zaman herşeyi halleder.
Yaaaa arkadaşlar bu Tw,ttir denilen icatta ne marifetler varmış.Karıştırdıkça birşeyler çıkıyor.Valla sevmeye başladım ben bu işi.
ben başimdan gecenleri yazsam patlar …………
arkadaşlar tvitır girereseniz bunu yazınız hece nedemktir hecenin başarfi büyük
Ağzın bîr hareketiyle bir defada söylenebilen sözcük parçalarına hece denir.
aman yarabbi bende bişi belledim bu twııtı…13
güzel
Bugün kaydoldum girdim iki saat cikamadimm ne saçma yaaa face daha kolay ayoll:)))
beyenmedim ama genede saol
kısaca magazin rehberi işte
arkadaşlar fıransa okullarda tarih dersi diye okutuyo bende şunu söyşücem peki ermeniler katledildiyse dünyaya yayılan ermeniler nereden türefi kütfen bunu bulun
Twitter artık insanların telefonlarla birşeyler yazıp karalamasında ön planda! Ve azımsanmayacak kadar da güncel kişiler twitterda yazmakta! Yıl 2012 oldu artık diyelim, twitter bir kere daha içeriğini değiştirmiş olabilir ama twitter nedir ne değildir olayı artık bayatlamadı mı? bunun yerine yeni içeriğine önem verebilirdiniz!
hic anlayamadım
ne işe yarar diye sordum
twitter hesabım var ama açılmıyor neden
bu yazı, bu işleri anlayan insanlar için yazılmış, benim gibi konunun cahilleri için değil…. blog, sosyal medya, mikroblog…tam da bu noktada devreye giriyor !?
düzgün bir şey yazamamışsınız.başka işler yapın.
anlamadım
Benim yaklaşık 3 yıldan beri Facebook hesabım var şuan 2000 arkadaşım var 90%’ı dünyanın her tarafından kadınlardan oluşuyor d.. Yaklaşık 2 yıldan beri Twitter hesabım var takipçim 28, takip ettiğim 8 aradaki fak ortada, Twitter bana sıkıcı geldi..
bi sorum olacak..tt yapmak için tam olarak ne gerekiyor?? bazı taglar 700 tweetle gündeme girerken biz 16.000 tweetle gündeme giremiyoruz..bunun sebebi ne??
anlamsız bence
slm. ben bu gün kaydoldum olmasaydım diğecem acabamı çıkacak karşıma bu sefer , onu bunu takip etten başka bir şey görmedim saatlerdir kurcalıyorum bence boş bir şey facebook daha iyi duruyor gibi şu an için ben böğle düşünüyorum ilerde belki bir şey çıkar umarım
İş dünyasının vaz geçilmezleri mi? 🙂 Güldürmeyin bizi hocam. Eskiden linkedin mi vardı? Xing saçmalığı mı vardı?? Siteleri yere göğe sığdıramamışsınız 🙂
bu yorumları soruları cevaplayan birileri varmı
İyi
Kakakkakaa
NE BU KADAR UZATTINIZ YAAA BARİ ANANIZIN KIZLIK SOYADINIDA YAZSAYDINIZ….
hiç anlamadım
saol bilgilendim
ben kivanc tatlituga tivit atiyorum ama o gormuyor ne yapam lazim
tıvıtır hesap açmadan bahsediliyor bu hesap açma parasal yöndenmi hesap açılıyor bilmiyorum beni aydınlatın lütfen.
ÜNLÜLERİN İŞİNE ÇOK YARADIĞI KESİN
iyimiş
#@nasıl twit atılır anlatmamışşın telefondan
nnnnnn
BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞŞEKKÜRLER
@ # isaretleri ne ise yariyor ? onlari da anlatsaniza…
slm
bende çok fazla bilmiyorum öğrenmek istiyorum
benim hoşuma gitti fakat çok fazla bilmiyorum bana kim yardımcı olacak yada nayabilirim
tiviter acmaq isteyirem
Gereksiz Siyaset Meydanı Olmuş , Sıkılıyorum Orada Kapattım Hesabımı 🙂
KİM NE DERSE DESİN SEN DOĞRU YOLDASIN YORUMUNUDA YAP HABERİNİDE SENİ İZLEMEKTEN ZEFK ALIYORUM İLK DEFA BİR MEDYAYA YAZIYORUM
Evet
Yazdığım 200 karakter bölünecek ama bütünlük içerisinde olduğundan peşpeşe olsunlar istiyorum. Nasıl yapılır?
Katılıyorum