Geçtiğimiz ay açıklama yapan Twitter, sadece Twitter Blue hizmetini satın alan kişi ve kurumların mavi tik sahibi olacağını duyurdu. Açıklanan bilgilere göre Twitter, onaylı kuruluş rozeti başvurusu reddedilen şirketlerden aldığı ücrete el koyuyor.
Twitter, onaylı kuruluş başvurusu reddedilen şirketlerin parasını iade etmiyor
Türkiye’de yaşayan Twitter kullanıcılarının Blue aboneliğinden yararlanabilmek için aylık 150 Türk Lirası ödemesi gerekiyor. Onaylı kuruluş hesabına sahip olmak isteyen şirketler için vergiler hariç aylık 19.100 Türk Lirası abonelik ücreti alındığı belirtiliyor.
Twitter, onaylı kuruluş için yapılan bazı başvuruları yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle reddetti. Başvurusu reddedilen şirketler, Twitter’ın aldığı ödemeyi iade etmediğini açıkladı.
TechCrunch raporuna göre Twitter, potansiyel reklamverenlerin ödediği 1.000 dolarlık ücrete reklam tekliflerinin reddederek el koyabiliyor. Bazı şirketlerin Twitter politikalarındaki keskin değişiklikler nedeniyle reklam vermekten vazgeçtiği belirtiliyor.
Twitter’ın sıkça sorunlar sorular sayfasında, “Twitter Onaylı Kuruluşlar adlı yeni bir hizmetin de pilot çalışmalarını yapıyoruz. Twitter’daki işletme kuruluşlarına yönelik olan bu hizmet, resmî işletme hesaplarına altın onay işareti ekler.” ifadeleri yer alıyor.
Onaylı kuruluş rozetine sahip şirketlere aşağıdaki ayrıcalıklar tanınıyor;
- Kuruluşun, kare avatar ve tüm ilişkili hesapları listeleyen yeni sekmeyle öne çıkar ve özel görünmesini sağlar.
- Onaylı Kuruluşları taklit eden hesaplar, taklitçilik tespit edilmesi durumunda daha ayrıntılı inceleme için işaretlenir.
- Kuruluşlar, Premium Destek ile iletişime geçmek için özel erişim elde eder ve böylece hızla yardım alabilir ve yönlendirmeleri kısa sürede yapılır.
- Onaylı kuruluşlar ve alt kuruluşların Tweet, DM ve medya yükleme hızı sınırlarını önemli ölçüde artar.
- Tüm hesaplara (kuruluşlar ve ilişkili hesapları) Twitter Blue’nun tüm avantajları sunulur.
Evet bir marka daha nasıl yok edilir yavaş yavaş izliyoruz.Twitterın yerini dolduracak mecralar çıkacaktır.