Twitter, tartışmalı özelliğini Türkiye’de geri çekti!

0
twitter reaksiyon

Twitter, geçtiğimiz hafta dünyada ilk defa Türkiye’de reaksiyon işlevini kullanıma açtı. Facebook’tan alışık olduğumuz bu özellik, platform içerisindeki bir tweete, retweet ve beğenmenin dışında kahkaha, alkış gibi emojilerle tepki verme olanağı sağlıyor.

Bazen paylaşılan bir tweet hakkındaki düşüncelerimizi sadece beğenerek ifade edemiyoruz. Özellikle üzüntülü durumlarda kullanıcıların başına gelen bu duruma çözüm geliştirmek isteyen platform; duyguları farklı şekillerde ifade etmek amacıyla emoji tepkilerini geliştirdiğini ifade etmişti.

Twitter kullanıcılarının bağışlardan kazandığı para şaşırttı!

Twitter, reaksiyon özelliğini duraklattı

Mobil uygulamada veya web’de Twitter reaksiyonlarını göremiyorsanız endişe etmeyin. Sizde bir sorun yok. Platform bugün yaptığı açıklamada, özelliği geçici olarak kapattığını bildirdi. Gerekçe olarak ise “teknik aksaklıklara” işaret eden şirket, geri ne zaman kullanıma açıp açmayacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Twitter, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Reaksiyon özelliğinin kaldırılmış olmasına rağmen, hala bazı kullanıcılarda çalışmaya devam ediyor. Ancak verilen emoji tepkisi, söz konusu tweete eklenmiyor. Yani ne kadar emoji düğmelerine bassanız da, uygulamaya yansımıyor. Ayrıca önceden tepki eklenmiş olan tweetlerdeki emojiler de artık gözükmüyor.

Reaksiyon özelliği eleştirilerin odağında

Twitter, reaksiyonlar özelliğini kullanıma sunmasının ardından çok sayıda olumsuz geri dönüşler aldı. Kullanıcılar adeta ikiye bölündüler. Yeni emoji tepkilerini sevenler kadar, sevmeyenlerin ve platformun eski haline dönmesi gerektiğini savunanların sayısı bir hayli fazla.

İşte tepkilerden bazıları…

https://twitter.com/MrRoIve/status/1438925349719625742?s=20
https://twitter.com/klral_faruk/status/1438920242751754249?s=20
https://twitter.com/tahabs9/status/1438919675094704128?s=20
https://twitter.com/SorunluAdam00/status/1438922618258825220?s=20

Peki sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Reaksiyon özelliği olmalı mı olmamalı mı? Fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version