Twitter sesli tweet özelliğini kullanıcıların hizmetine açtı. Merakla beklenen özellik sayesinde kullanıcılar tweet olarak ses kayıtlarını paylaşabiliyor. Ancak bu kullanım henüz her cihaz tarafından kullanılamıyor.
Daha önceden de tweet’ler için yeniliklerini getiren sosyal medya uygulaması, kullanıcıların daha rahat paylaşımlar yapmasına olanak sağlayacak. Öte yandan günümüzde giderek popüler hale gelen podcastler de küçük halde Twitter’da bulunacak.
Instagram çıplaklık içeren gönderileri öne mi çekiyor?
Sesli tweet nasıl atılır?
Öncelikle özelliği incelediğimizde karşımıza 140 saniye kuralı çıkıyor. Kullanıcılar, yazı olarak paylaşılan tweet’lerde karakter sınırına tabi olduğu gibi ses kayıt süresine de sınır içinde olacak. Belirlenen 140 saniye içinde ses kaydını gören kullanıcılar, hem mobil hem de bilgisayar üzerinden ses kaydını dinleyebilecek. Ses kaydıyla birlikte yazı yazmak da mümkün olacak. Böylelikle ses kaydı hakkında başlık vaya bilgi paylaşımı da mümkün olacak.
Özellik henüz belirli sayıdaki kullanıcı için aktif duruma getirildi. Şu an herkes sesli tweet kayıtlarını dinleyebilir ancak sınırlı sayıdaki kullanıcı sesli kayını paylaşabilemeye başladı. Özellik hakkında yapılan duyuruda, bütün kullanıcılara zamanla özelliğin geleceği belirtildi. Ayrıca 140 saniye sınırının aşılmasında da otomatik olarak ikinci ve sonraki kayıt başlayacak. Böylelikle kullanıcılar her 140 saniye için teker teker uğraşmak zorunda olmayacak.
Twitter, sesli iletişimle birlikte kullanıcıların görüşlerini ve fikirlerini daha kolay paylaşmasını ve fikirlerin daha anlaşılır halde olmasını amaçladığını belirtti. Özelliğin denemeye alınmasıyla birlikte de bazı kullanıcılar ses kayıtlarını tweet olarak paylaşmaya başladı.
Özellik şu anda belirli sayıdaki iPhone ve iPad kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.
Özellik hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
ben kullandm
Twitter anlaşılan elindeki analitik ve yapay zeka teknolojisini daha da geliştirmek adına tüm dünyadan ses analizleri toplayacak. Bu tabi ilerde çeşitli manipülasyonların rahatça yapılabilmesine olanak sağlayacak.
Ayrıca yine gelecek teknolojilerinde tüm dünya dinlerini anlayabilen, daha akıllı sistemler geliştirebilecek.
Ses kaydı aleyhinize işleyebilir