Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Twitter temsilciliği kabul etmiyor: İpler geriliyor mu?

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Bir süredir tartışma konusu haline gelen sosyal medya düzenlemesinin kabul edildiğini sizlere duyurmuştuk. Düzenlemeye göre sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi. Bu noktada Almanya örneği dikkate alınan düzenlemede, Instagram, Facebook, YouTube ve Twitter gibi sosyal medya ağlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurması gerekiyor. Sosyal medya platformlarının birçoğunun bu yeni düzenleme kapsamında temsilciliği kabul ettiği ancak Twitter tarafında bunun kabul edilmediği ortaya çıktı. Twitter Türkiye temsilciliği sebebiyle sorun mu yaşanacak? İşte detaylar:

Sosyal medya düzenlemesi kabul edildi! İşte yetkiler

Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. İşte sosyal medyayı yeniden tanımlayan "sosyal ağ sağlayıcı" için zorunluluklar!

Twitter Türkiye temsilciliği almak istemiyor, işler değişiyor

‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olarak adlandırılan düzenleme TBMM’de kabul edildi. 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenleme ile birlikte TBMM de açılacak.

Reklam
Reklam

Konu hakkında Habertürk’te yer alan Muharrem Sarıkaya’nın haberine göre, sosyal medya platformları, Twitter hariç Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul ediyor. Naci Bostancı’ya dayandırılan bu bilgilere göre: “Sosyal medya platformları ağırlıklı olarak Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter olumlu cevap vermedi, orada bir sıkıntı görülüyor” dedi. Hal böyle olunca acaba Twitter ile ipler geriliyor mu sorusu soruluyor.

1 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan yabancı merkezli sosyal medya şirketlerine getirilen yasal zorunluluklar kapsamında değerlendirilen bu düzenleme yine ‘’sosyal medya platformlarında’’ gündem olmuş durumda. Twitter’ın son kararının ne olacağı ve Türkiye tarafından bir yaptırım gelip gelmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam