Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Twitter, Trump’ın hesabını silecek mi?

    Twitter, online saldırganlık yüzünden büyük zarar görüyor. Nefret söylemiyle öfke kusan kullanıcılar, insanları ırk, din, dil, cinsiyet özellikleri nedeniyle küçümseyen, alay eden troller, Twitter’dan kullanıcıların kaçmasına neden olabiliyor.

    Ayrıca bu tür saldırgan kullanıcılar Twitter’ın şirket değerini de düşürüyor. Twitter, satış için olası müşterilerle görüşürken, Disney’in Twitter’daki troller nedeniyle pazarlıklardan çekilmesi şirketin fiyatının düşmesine neden olmuştu. Bu pazarlıklar hala da sonuca ulaşmış değil.

    Reklam
    Reklam

    Twitter’da trollere yer yok

    Twitter, bu tür saldırganlıklara izin vermeyeceğini göstermek için bazı bilinen, tanınan trollerin hesaplarını silmişti. 

    Şimdi ABD’de büyük bir tartışma yaşanıyor. Irkçı ve saldırgan söylemleri ile tanınan Donald Trump’ın Twitter’da benzer nefret söylemleri paylaşması halinde, hesabı silinecek mi?

    Twitter yöneticileri bu konu üzerinde önemle durduklarının altını çiziyorlar ve eğer devlet yetkilileri de nefret söylemi kullanacak olursa, onların hesaplarını da sileceklerini belirtiyorlar. Bunların arasında ABD Başkanı’nın olabileceğini de özellikle vurguluyorlar.

    Reklam
    Reklam

    Kısacası Twitter ,henüz başkanlık koltuğuna oturmamış olsa da Trump’a gerekli mesajı göndermiş durumda: “Eğer Twitter’dan ırkçılık ve nefret söylemleri paylaşırsan, hesabını sileriz.”

    Twitter gerçekten de ABD Başkanı ile bu çatışmaya girmeye cesaret edebilir mi bilinmez ama en azından şimdilik dik durmaya çalıştıkları anlaşılıyor.

    :: Sizce Twitter ABD Başkanı’nın hesabını gerçekten de silmeye cesaret edebilir mi?

    Reklam
    Reklam

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    15 Yorum

    1. SDN Okuru

      İstediği kadar silsin yeniden bir hesap açar bu da böyle sürüp gider

    2. SDN Okuru

      Ya nekadar yalan bir haber. Sıkıyorsa kapatsın Trump ın hesabını.

    3. SDN Okuru

      Trump:Sen Kimsin Yha Twitter

    4. SDN Okuru

      Tüm Trump haberleri troll başka bir şey değil. Bu kadar da büyütülmez ki sonuçta adam başkan seçildi piyangodan ikramiye çıkmadı ki…

    5. SDN Okuru

      Silmeleri biraz sıkar

    6. SDN Okuru

      Sahibine havlamaz boş muhabbetler

    7. SDN Okuru

      Dusunce ozgurlugune ne oldu? Silmeleri biraz sikar bence. Bir de oradaki yalan yanlis haberler dunyanin diger ulkelerinde gecerli degil. Haci sen amerikan kafasi ile dusunmeye baslamissin bile. Amerikalilarin dusunmedigini biliyoruz biz. :)) ne dilemma ama :))

    8. SDN Okuru

      Siler hesabı tabii ki, Türkiye'de mi yaşıyor sanıyorsunuz onlar?

    9. SDN Okuru

      Reklam kokan hareketler bunlar Mayk! Troll cenneti olan Twitter piyasa değeri düştüğü için The Walt Disney Company tarafından alınmayınca bu tür ucuz yöntemlere başvurmuş 🙂

    10. SDN Okuru

      Orası Türkiye degil siler tabiki basbakanlik yada cumhurbaskanligi kafani eseni yapabilicegin bi makam degil zaten oyle bi makam yok ne olursa kim olursa olsun dinci ırkçı ve bunun gibi soylemi olanlara yer verilmemeli banlasinlar abi soylerse o oyle yaparsa onlarda banlar mis boyle seylere yer vermesinler ne demek ya adam basbakan oldu diye boyle pislik seyler yapiyosa agzinin ortasina yer banı oturur

    11. SDN Okuru

      Twiter hayatımda gördüğüm en berbat ve en iğrenç platform. Bu kadar çirkin, aptal ve gerizekalı insanın toplandığı başka bir yer olamaz.

    12. SDN Okuru

      Amerika orası Türkiye mi zannettin amerikanın çıkarına ters ne varsa silerler bizdeki devlet düşmanlarına gelsin

    13. SDN Okuru

      Cebine biraz harçlık koyar sonra bakar yoluna bu işler böyle.

    14. SDN Okuru

      Trump:EEEEYYY TWİİİTTEERR

    Diğer yorumları gör (14) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap