Sosyal Medya

    Twitter, Videoları Otomatik Oynatacak

    Twitter yerleşik video oynatıcısı üzerinde aylardır çalışıyordu ve uygulamada büyük bir değişikliğe gitti. Artık kullanıcılara ve reklam verenlere uygulama üzerinden video çekme ve video gösterme seçeneğini sunuyor ve videolar ve reklamlar otomatik olarak oynatılacak.

    Facebook’un paylaştığı verilere göre geçtiğimiz yıl videoları otomatik oynatmaya başlayan Facebook’ta video paylaşımı üç kat arttı. Kaynaklara göre ise Facebook’ta günlük 3 milyar video izleniyor.

    Bu verileri gözünden kaçırmayan Twitter da aynı değişikliği gerçekleştirdi. Vine‘ın da sahibi olan Twitter ayrıca reklam verenlere yeni bir seçenek de getirdi.

    Etkilemek için 6 Saniye

    Autoplay özelliği reklam verenlerin kullanıcıları reklamlarından alınan 6 saniyelik videolarla etkilemesine izin veriyor.

    Doğru Seçim Önemli

    Reklam verenler tabi ki otomatik oynatma özelliğinde videolarının ilk 6 saniyesi ile kısıtlı değiller. Reklam videolarındaki herhangi bir 6 saniyeyi seçebilecekler.

    15-06/16/twitter-jhf-1434478016.JPG

    Sessizlik

    Otomatik oynatma özelliği Facebook’ta da alıştığımız gibi videolara tıklamadıkça ses çıkarmayacak. Buna reklamlar da dahil.

    Reklam verenlere 10 dakika

    Reklam veren markalar 10 dakikaya kadar video paylaşabilirken günlük kullanıcılar ise 30 saniyeye kadar video paylaşabilecekler.

    :: Twitter’ın yeni özelliğini beğendiniz mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. SDN Okuru

      Twitter ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim…

    2. SDN Okuru

      Bu facebooktada var gıcık oluyom habire interneti yavaşlatıyo kapatma gibi bir şansımız yokmu

    3. SDN Okuru

      eyyyy Twitter kendine gel özgün ol başkasını taklit etme bu halin güzel bırak farkın olsun çamurlaşma 🙂

    4. SDN Okuru

      Facebook uygulama ayarlarından kapatılabiliyor

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network