Twitter bugün iki özellik birden duyurdu. Birincisi kullanıcıların ek içeriğe erişim için takipçilerinden ücret alması; ikincisi ise belirli ilgi alanlarına göre gruplar oluşturma ve bunlara katılma yetkisine erişebilmesi olacak.
Duyurulan bu yeni özellikler Twitter‘da yapılan en önemli değişiklikler olarak görülüyor. Ancak diğer sosyal platformlarda popüler ve başarılı olan modellere de benzer olduğu göze çarpıyor.
Twitter ücretli üyelik ile özel yetkiler verecek
Super Follows adı verilen ödeme özelliği; Twitter kullanıcılarının takipçileri ücretlendirmesine ve onlara ekstra içeriğe erişim sağlamasına olanak tanıyacak. Bu özel yetkiler; bonus tweet‘ler, bir topluluk grubuna erişim, bir haber bültenine abonelik veya bir gruba olan desteğinizi gösteren bir rozet olabilir.
Bir ekran görüntüsünde; kullanıcının bir dizi avantaj elde etmek için ayda 4,99 ABD doları ücret aldığı gösteriliyor. Twitter, bunu içerik oluşturucuların ve yayıncıların doğrudan hayranları tarafından; ödeme almalarına olanak tanımanın bir yolu olarak görüyor.Doğrudan ödeme araçları, özellikle son yıllarda içerik oluşturucular için giderek daha önemli hale geldi. Patreon bu işte başarılı olduktan sonra Facebook, YouTube ve hatta GitHub gibi diğer platformların tümü doğrudan içerik oluşturucu ödeme özelliklerini başlattı.
Twitter, Facebook Grupları gibi Topluluklar adlı yeni bir özelliğini de duyurdu. İnsanlar, ilgi alanları etrafında gruplar oluşturabilir ve bunlara katılabilir. Böylelikle kullanıcılar bu konulara odaklanan daha fazla tweet görebilir.Twitter muhtemelen kendisine yeni bir gelir kaynağı üretmek için bu ödeme üzerinde bir kesinti yapacak. Super Follows ücretinin ne olacağını henüz netlik kazanmış değil. Ayrıca, duyurulan bu özelliklerden herhangi birinin ne zaman başlayacağına dair henüz bir zaman çizelgesi yok.
Klasik bir kapitalist sistem, bundan 50 yıl önce ne telefon faturası ne internet faturası ne TV yayın ücreti ne de kredi kartı vardı. Ama şu an hepsi temel ihtiyaç ve Temel gidere girdi. Sosyal medya da Aynen buna evriliyor her geçen gün ücretli bir hâl alıyor. 10-20 yıl sonra daha nelere ücret ödeyeceğiz kim bilir!!
Aklıma şu soru geldi?
-Neden ödeyeyim ki? Onca sosyal medya platformu varken hem de. Kim için ne için?
Bunu yazan arkadaş biraz vizyon kazansa iyi olur, Twitter bu uygulamayı troll ve bot hesaplardan ayıklanmış bir topluluk yaratma için öne sürdü. Para kazanmaktan çok avukatlara döktükleri servet sıkıntı yaratıyor. Sırf Türkiye’de her gün biri Twitter’ı dava ettik gibi açıklamarda bulunuyor sebeo bu.