Twitter, son dönemlerde platforma birçok yeni fonksiyon getirerek sürekli gündemde kalmayı başarıyor. Gelen birçok yeniliğin ardından Mayıs ayı başlarında tanıttığı bir özelliği Eylül ayında iOS kullanıcılarına sunmuştu. Yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcılarda aktif halde olan o özellik, şimdi Android cihazlarda da mevcut duruma geldi. Peki bu özellik hangisi ve ne işe yarıyor? İşte ayrıntılar…
Twitter, web sürümündeki en büyük sorunu çözdü!
Twitter Bahşiş Kutusu şimdi Android’de!
Viral bir tweet sonrası ya da doğum günleri gibi özel günlerde, bazen de hasta ve yardıma muhtaç birine yardım etmek için insanlar Twitter’da hesap numaralarını paylaşıp bağış topluyorlardı. Bunu fark eden ve kullanıcılarına kolaylık sağlamak isteyen Twitter, bu amaç doğrultusunda, belirli profillere Bahşiş Kutusu (Tip Jar) ekledi.
Yeni özelliğin butonu, her kullanıcının profilinde takip butonunun yanındaki mesaj ve bildirimleri açma özelliğinin hemen yanında bulunuyor. Bu özelliği etkinleştirmek için, seçilmiş Twitter fenomeni, sivil toplum kuruluşu, uzman ya da gazeteci olmanız gerekiyor.
Bahşiş Kutusu aktif olan bir kullanıcıya uygulama içerisinden Patreon, Paypal, BandCamp ve Venso aracılığıyla direkt olarak para gönderebilirsiniz. Yakında bahşiş için Bitcoin kullanmanın da mümkün olacağı düşünülüyor. Özellik yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcılara sunuluyor. iOS’tan sonra bu özellik nihayet Android’de de kullanılabiliyor.
Uygulamaya gelen diğer ücretli fonksiyonlar
Twitter, yıllardır kar amacı gütmeyen içerik üreticilerin, çoğunlukla eğlence amaçlı yazdığı tweet’lerle kendi halinde bir uygulamaydı. Fakat son dönemlerde, her sosyal medya platformunun bir şekilde ucu ticarete uzanan fonksiyonlar getirmesiyle Twitter da kollarını sıvadı. Ve Bahşiş Kutusu da dahil olmak üzere ücrete tabi özellikler getirmeye başladı.
Şirket, canlı yayın ve sohbet özelliği olan Spaces yayın sahiplerinin, kullanıcıların katılım sağlamaları için bir bilet ücreti koymasına da izin veren bir beta sürümü başlattı. Son zamanlarda getirdiği ”Süper Takip” özelliği ile de, özellikle içerik üreticilere büyük avantaj sağlıyor. Kullanıcıların paylaştıkları içeriklerin bir kısmını yalnızca abonelere görünür yapmalarına olanak tanıyor.
Sizler Twitter’ın son dönemlerde getirdiği özellikler hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.