Gelişen teknolojinin insanların hayatını kolaylaştırdığı su götürmez bir gerçek. 2022 yılı itibariyle cebimizde bulunan akıllı telefonlar sayesinde neredeyse her işimizi rahatlıkla halledebiliyoruz. Uber de insanların cep telefonlarından bulundukları yere taksi çağırmalarına olanak sağlayan bir uygulama niteliğinde. Peki son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Uber nedir? Uber şoförü ne kadar kazanıyor? Uber şoförü nasıl olunur?
Uber nedir?
Uber, sarı taksilere alternatif olarak geliştirilen bir uygulama. Uber ile kullanıcılar mobil uygulamadan gideceği yeri önceden seçip, yolculuğun ücreti hakkında önceden bilgi alabiliyor. Ödeme kredi kartıyla yapılabildiği için Uber şoförü ile iletişim kurmadan da yolculuk tamamlanabiliyor. Uber için farklı kategoride araçlar da mevcut. Seyahat etmek istediğiniz araç türüne göre ücret değişiklik gösteriyor.
Uber şoförü nasıl olunur?
Uber şoförü olmak isteyen kullanıcıların bazı gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Bunların 21 yaşından büyük olmak, adli sicil kaydının temiz olması ve araç ruhsatı dahil birçok belgeyi bünyesinde barındırması isteniyor. Buna ek olarak sürücü ortağı olduğunuzda kullanacak olduğunuz aracın bazı şartları karşılaması gerekiyor.
- Sürücü Ehliyeti
- Şoför Kartı
- Temiz Sabıka Kaydı
- Araç Ruhsatı
- Sürücü profil fotoğrafı
Bu şartları karşılamanız durumunda buradan Uber web sitesine ya da uygulamasına giderek sizlerden izlenen adımları takip ederek başvuru yapmalısınız. Bu noktada platformun sizlere dönüş yapması ve olumlu cevap vermesi durumunda 15 gün ila 1.5 ay arasında bir deneme sürecine giriyorsunuz. Test aşamasını geçtikten sonra ise Uber sürücü ortağı olmaya hak kazanıyorsunuz.
Uber şoförü ne kadar kazanıyor?
Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Uber sürücü ortakları aldıkları her yolcudan para kazanır. Bir iş günü içerisinde ne kadar yolcu taşırsanız, doğal olarak kazancınız da bununla doğru orantılı olarak yüksek olacaktır. Öte yandan yolcunun gidecek olduğu mesafenin uzunluğu ve size bırakacağı bahşişler de burada belirleyici unsur oluyor. Platform, kazancınızdan yüzde 25 oranında kesinti yapar, ancak almış olduğununuz bahşişlere dokunmaz.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Çok güzel bilgilendirici bir içerik ama ben şunu merak ettim, sürücü ortağı olduğumuz da şahsımızın aracı olması zorunda mı yoksa Uber şirketi araç tahsis ederek zimmetliyor mu ?
Şirket size araç tahsis etmez, bazı şartları karşılayan bir aracınız olması lazım
Kendi aracınla yapıyorsun ve aracın belli özellikte olmasını istiyorlar , örneğin araç 10 yaşından büyük olamaz,
Zimmetleme yok ancak haberde eksik var. Biliyorsunuz ki UBER taksici abiler tarafından eleştirilmiş Mevcut hükümette vatandaşı ” üzmemek için ” UBER’i türkiyede yasaklamıştı. Ülkemizde yeniden başlayan UBER bu sefer vatandaşa ek gelir kaynağı olmaktan çıkarıldı. Haberdeki eksiklik, Türkiyede UBER yapabilmek için SARI taksinizin olması ve Taksiciler odasına kayıtlı olmanız. Talep edilen bilgileri Sistem üzerinden ekliyorsunuz sonra mecidiyeköy’de bulunan denetim ofisine giderek aracınızın taksi olduğunu ve evrakların doğruluğunu kanıtlamış oluyorsunuz falan filan…
Merhaba arkadaşlar ben bu uber işini kanadada yaklaşık 5 senedir yapıyorum ve uberin Türkiye’de olmasını çok isterim nedeni şu her şey kayıt altında uber yolcusu için çok iyi bir sistem dakikası saniyesi herşey kayıt altında birde puanlama var reyting yolcu şoförün reytingini görebiliyor şoförde yolcunun reytingini görüyor ben reytingi düşük yolcuyu kabul etmiyorum şu ana kadar 15000 bin yolculuğum var benim reytingim 5üzerindem 4.96 birde araba konusu şu 10 yaşından büyük olmayacak
Merhaba iletişime geçebilir miyiz? Daha önce bu programı kullanmış olan sizin için bazı sorularım var.
Korsana devam ediyorsunuz demek ki.
Yüzde yirmi beş çok fazla
okuduğum kadarı ile sarı taksi sahibi olunduktan sonra uber olabileceği yazılmış o zaman uberin mantığını anlamadım ben taksi plakası alıp tonla para vericem sonrada ubere kayıt olup yüzde 25 ini ona vereceğim neden böyle bir şey yapayım ki bunun mantığı nerde birde avrupanın neresinde gördünüz böyle saçma sapan bir düzenlemeyi. avrupada(bildiğim kadarı ile) herkesin kendi arabası ve o arabayla ubere kayıt olup bu işi yapıyor. çok saçma