Ubisoft ve Steam arasındaki problem artıyor. Electronic Arts (Origin), Activision (Battle.net), Ubisoft (Uplay) ve Bethesda (Bethesda.net) gibi oyun geliştiricileri/yayıncıları son yıllarda kendi platformlarını oluşturmaya başladı. Bu sayede Steam’e ihtiyaç azaldığı için şirketler birer birer bağlarını koparmaya çalışıyor.
Ubisoft ve Steam arasındaki problem çözülebilir mi?
Valve kendi yayınladığı Steam oyunları için yüzde 30‘luk bir komisyon talep ediyor. Oyun geliştiricileri ve yayıncılar ise bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor. Epic Games ise yalnızda yüzde 12’lik bir komisyon talep ediyor.
Bu oyun geliştiricilerin son dönemde Epic Games’e geçiş yapmasını sağlıyor. Bu trene atlayan ilk büyük yayıncı olan Ubisoft, Anno 1800 ve Tom Clancy’s The Division 2 gibi oyunları Uplay’e ek olarak sadece Epic Games üzerinde yayınladı.
Şirketin ortaklarından ve gelirinden sorumlu başkan yardımcısı Chris Early, New York Times’a verdiği demeçte “ Steam şu anki iş modeli olarak yayıncılar ve geliştiriciler için gerçekçi bir ortam yaratmıyor” ifadesini kullandı.
Steam hakimiyetinin devamı için iş planını değiştirdi. Bir oyun Valve’nin kendi platformunda 10 milyon dolardan fazla gelir elde ederse, komisyon yüzde 25seviyesine düşüyor. 50 milyon doları aştığında komisyon yüzde 20 oluyor. Kafa karışıklılığı olmaması için Steam’in Valve tarafından geliştirildiğini belirtmeliyiz.
Steam 5 Yıla batar
Steam : tmm
steam bile gene ps store göre baya ucuz tabi korsan yok fike fike alıyoz nası olsa
Genelde oyunlar pahalı… Steam üzerinde oyunları ise çok pahalı…
Batar batar bi 20 sene daha bekle millet deliye biz akıllıya hasret ya 🙄
Valve o anki cebinin durumu yerine gelecekte cebine girecek olan paraları güvenceye alsa aslında bütün sorun biter. Demek istediğim bu kadar komisyonu almak yerine daha az alıp başka yayıncıları çekmek çünkü zaten kim steam varken epic kullanırki
oyuncuyu gıdıklayan bir durum yok ortada üreticiyi ilgilendiren problem var iki tarafta da bir çok oyun eşit fiyattan satılıyor
Kimse sana demedi zaten giren çıkan varmı diye.