Canonical tarafından şirketin Zesty Zapus adlı 26. dağıtımı Ubuntu 17.04 indirmeye sunuldu. İşte, Ubuntu 17.04 ile gelen yenilikler.
Ubuntu 17.04 özellikleri
Öncelikle Ubuntu 17.04 sürümünün uzun vadeli bir desteğe sahip olmadığını belirtelim. Verilecek destek süresiyse 9 ay olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde duyurusu gerçekleştirilen GNOME’un varsayılan masaüstü ortamı olarak kullanılması durumu da bu sürümde gerçekleşmiş değil ve halen Unity kullanılıyor.
Canonical, yeni sürümde daha çok bulut bileşenlerine odaklı güncellemeler gerçekleştirdiklerini belirtirken bazı dikkat çeken yeniliklerde mevcut. Ubuntu 17.04 artık takas bölümüne ihtiyaç duymuyor ve takas dosyasını varsayılan olarak kullanarak, takas bölümleri için daha az alan kullanıyor. Bu değişiklik günümüz bilgisayarlarının daha fazla RAM miktarı ile gelmesi sayesinde hayata geçirilmiş.
Linux Kernel 4.10 ile birlikte gelen sürüm, AMD Ryzen ve Intel Kaby Lake sistemler için destek sunuyor. Ayrıca oyuncular, MESA 17.0.2 ve X.Org Server 1.19.2’nin dahil edilmesiyle elde edilecek kazanımları fark edecekler.
Ubuntu 17.04 ile birlikte GNOME uygulamaları GNOME 3.24 sürümüne güncellenirken LibreOffice ise şerit arayüzüne sahip 5.3 sürümüne yükseltiliyor. Ayrıca Firefox 52 ve Thunbderbird 45 sürümleri de beraber geliyor. Nautilus dosya yöneticisi ve Terminal emülatör ise 3.20 sürümünde kalmış durumda.
:: Ubuntu 17.04 sürümünü deneyecek misiniz?
artık exe desteği gelsede tamamen geçsem şu sisteme.. Grafiker olduğum için tamanlamıyla kullanamadım gitti yaa
bu desteksiz sürümleride neden çıkartıyolar anlamadım gitti ayrıca kullanım noktasında da kolaylıklar eklenmeli linux bu yüzden bir türlü yayılamadı 🙁
Linux yayılıp gelişsede bizde şu windows dan kurtulsak
allah aşkına şu x.orgun yerine yeni bir şeyler geliştirsin biri
aynen
Exe desteği bazı uygulamalarla sağlanabiliyor Linux un en büyük avantajlarından biri de bu
Meraklısının kurup kullandığı ve daha sonra sıkılıp windowsa döndüğü işletim sistemi.
Wine ile windows uygulamalarını kurmayı yada çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bazı şeyler halen stabil olmasada epey işime yaradığı oluyor.
o bar aşağıya inecek!
Herkesin bi hevesle kurup ardından windows döndüğü işletim sistemi bende dahil
exe mi? exe ne arar la linuxta?
Ubuntu MATE'e LTS gelmeden güncellemeye güncelleme demem. 🙂
sadece internette vakit geçiriyorsanız windowsla vakit kaybetmeyin ubuntuya google chrome kurun takılın. ramden' de ciddi anlamda tasarruf sağlarsınız. ofis, pdf belgelerinizi de kurar kurmaz açıp okuyabilirsiniz. aynı şekilde video izleyebilirsiniz. windowstaki gibi kurduktan sonra ayrı ayrı exe bulmakla uğraşmanıza gerek yok.
Doğru düzgün bir destegi yok adam akıllı. Daha forumlar da UEFİ olan ve olmayan klasik BIOS olan Ubuntu kurulumlarının bir video'su bile yok! Anca verdikleri klasik cevap Grub kur grubu onar. Bu sürümle Swap alanına gerek olmadığı artık Swap alanı yerine Swap dosyası şeklinde olacagını hiç olmayan ingilizcem ile anladım bir tane Türkçe yazı yok ((:
Yarı yolda kalmanız büyük ihtimal bir işletim sistemi ne yazık ki. Grub çöker F2 ile konsola gir onar, grafik işlemciden kaynaklanan uyku modu sorunları, uyumsuz veya çakışma yapan repository hataları vb. uğraşırsınız yani gençler o yüzden ilk kurmak ve denemek istiyorsanız ilkten sanal bilgisayar oluşturun orada kurcalayın.
17.04 yerine ubuntunun ltd sürümünü kurun ben 17.04 de sorun yaşadım sizde yaşamayı
Merhabalar 17.04 (default) gnome-desktop ta problem yasıyorum. Parola yı girdikten sonra yine parola girmemi istiyerek masaüstümü açmaya izin vermiyor?