Vicarious FPC, insan beyninin hesaplama yeteneklerini taklit ederek öğrenen bir yazılım gelştiriyor. Wall Street Journal’ın belirttiğine göre Vicarious, beynin görme, beden kontrolü, dil anlama ve matematik işlemlerinden sorumlu bölümünü taklit edecek bir sistem geliştiriyor.
Şirket, beynin neokorteks bölümünü doğru olarak çözümleyebilirse mükemmel insan oluşabilecek. Yeme, uyku, dinlenme gibi ihtiyaçları olmayan bir insan düşünün. Elbette bir yapay zekadan bahsediyoruz.
Elbette Vicarious bu işte sonuca yakın değil ancak 40 milyon dolar, yapay zeka yatırımı için çok büyük bir miktar, doğal olarak şirketin ürün geliştirme sürecini oldukça hızlandıracaktır.
Adı sanı pek duyulmayan bu yapay zeka şirketi, bu teknolojinin ilk aşamasını çoktan tamamladı. Fotoğrafları ve videoları normal bir insan gibi algılayan bir görsel algı sistemi geliştirdiler. Bunun gerçek hayatta nasıl kullanılabileceği ise henüz bilinmiyor.
{pagebreak:::: 2}
Elbette Vicarious yapay zeka alanında çalışan tek şirket değil. Facebook da Vicarious’un rakipleri arasında. Aralık ayında şirket, New York University’den iki profesörü şirketin yeni yapay zeka labortuvarına katarak veri bilimi, makine öğrenimi ve yapay zeka konularında akademik uzmanları bünyesine aldı.
Facebook yetkililerinden biri, Zuckerberg’in son yatırımının kişisel bir düzeyde olduğunu ve bu yatırımın sosyal ağın yapay zeka çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.
Google, yapay zeka yarışına girmek için senenin ilk aylarında 400 milyon dolar ödeyerek bir yapay zeka şirketi olan DeepMind’ı satın aldı. DeepMind simülasyon, e-ticaret ve oyun konularında ticari yazılımlar geliştiren bir yapay zeka şirketi.
Google, DeepMind’ı almasından yalnızca iki ay önce robot firması Boston Dynamics’i satın almıştı. Boston Dynamics BigDog, Cheetah, WildCat ve Atlas gibi ürettiği hayvan benzeri robotlar ile tanınıyor.
Musk, Zuckerberg ve Kutcher konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmadı.
:: Yapay zeka ile bir insan gibi düşünen ve davranan robotlar geliştirilebilir mi?
Allah sonumuzu hayır etsin 🙂
Bu tip şeylere neden ihtiyaç duyuluyor açıklarsanız çok iyi ollur
Merhaba skynet merhaba terminatörler
“ZİYARETÇİ 24.03.2014 19:18 Bu tip şeylere neden ihtiyaç duyuluyor açıklarsanız çok iyi ollur”
en üst örnek twiter botları kendi sentezleriyle cümle kurabildiklerini düşün kim gerçek kim yalan şimdi bile bu kadar zor anlaşılıyorken 5 yıl sonra dm attığımız afet robot olabilecek ve bizi kendi ideolojisi için tweet atmaya occupy yapmaya çağıracak.
Teknoloji çok iyi ilerliyor 🙂 bu pastadadn pay almam lazım bir programcı olaarak 🙂 yeni şeylere imza atmak istiyorum bu beni heycanlandırıyor 🙂
Ashton kutcher ne alaka onu anlamadım
Demedi demeyin ilerde robotlar bizleri ele geçirecek ve bizi kendilerine köle edecekler.
Yapay zekalar deneyim kazanmadıkça ancak 4 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olacaklar.
Bu tür şeylerin çoğu zaten sanal ortamda oynadığımız oyunlarda mevcut. Şimdi ise gerçeğe dökmek istiyorlar. Mesela Japonlar bir robot üretmiş. Diş hekimliği için üretilmiş bir robot ve dünyada ilk kez Japonya da kullanılacak. Bu robotun dişlerini düzeltirken tepki verecek mesela iğne yaparken canının acıdığını belirtmek için ses çıkartacak. Hastanın psikolojik durumuna göre de ayarlayacaklar o robotu. Düşünsenize ne kadar büyük bir gelişme
Çiğ süt emmiş insanoğlundan bi halt olmayacagını düşünüyorlar galiba 🙂
Erdemlee ashton kutcher ne alaka demistin kardesim. biokimya muhendisligi okumus biri ve lenovoda tasarim ve baska islerlede ugrasiyor zaten steve jobs hayatini bosuna onatmadilar. Teknoloji asigi bir adam yatirimlara devam ediyor.