Kanadalı startup firması olan Opener, uçan araba BlackFly modelini tanıttı. Opener, bu aracı ile uçan araba sektörüne hızlı bir giriş yaparak, rakiplerine yetişmeyi planlıyor.
Opener’dan uçan araba BlackFly
Uber, Airbus, Volvo, Toyota ve diğer birçok şirket, uçan araba sektöründe güçlü olabilmek için kıyasıya rekabet halinde. Bu büyük şirketlerin yanı sıra bazı startup firmaları da yeni modeller çıkararak uçan araba sektörüne giriş yapıyor. Bunlardan sonuncusu ise BlackFly isimli aracıyla Opener isimli bir startup oldu.
Güney Afrika uzay teleskobu yaptı!
Tek kişilik yolcu kapasitesi olan araç, saatte 100 km hız yaparak 40 km yol gidebiliyor. Basit bir joyistik ile kontrol edilebilen BlackFly için sürüş için eğitime ihtiyaç duyuluyor ancak kullanmak için bir pilot lisansı gerekmiyor. Ayrıca her iki kanada eşit yayılan 8 adet tahrik sistemi, herhangi bir arıza durumunda aracın güvenli bir şekilde yolculuğunu tamamlamasını sağlayacak şekilde dizayn edilmiş.
Amfibik özellikteki araç, suya iniş yapıp kolaylıkla sudan çıkabiliyor. Karada ise çimenli yüzeylerde en rahat hareket kabiliyetine sahip oluyor. BlackFly’ın en önemli özelliklerinden bir diğeri ise sadece 30 dakikada tam şarj edilebilmesi ve otomatik olarak geldiği noktaya dönebiliyor olması.
Opener, BlackFly için herhangi bir fiyat açıklaması yapmadı. Ancak BBC’ye göre BlackFly, spor otomobil fiyatlarına yakın olacak. Elbette bu durum erken teslimat satışları için geçerli değil. BlackFly’ın uygun fiyat politikası ile piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
Google kurucu ortağı Larry Page, Opner starup’ının destekçileri arasında bulunuyor.
Bence hala insanlık olarak çok gerideyiz filmlerdeki gibi bi yön araba yapamadığımız müddetçe pervaneli sistemle uçan bir cisme arın dersin helikopter dersin çok saçma teknolojik olarak çok gerideyiz dünya için diyorum
Ne diyorsun cocuk! Yas kac senin? TV ile teknolojik gelisme kiyaslanmaz?
Bence insanlık kendi kendini yokedecek ucan araba nuklleer silah milah bunu herkes anlamali
Hacı diğerlerini anladımda uçan arabanın nesi var ne güzel uçuyon karışmayın millete mutlu mutlu yaşayalım
Teknoloji iyi guzel. Lakin bireysel araclar yerine kitlesel araclara odaklanilmali ve bu kitlesel araclari nasil bizi her kapiya kadar ulastirabilecegi dusunulmelidir. Bu tur teknolojik gelisme sadece kapital odakli oldugu icin bir yarar saglayacagini dusunmuyorum. Hem hava trafigini nasil kontrol edecekler, guergahlari nasil belirleyecekler, araclarin ansil guzergah disi hareket ettigini kontrol edecekler,… gibi cok sayida sorunun cevaplanmasi gerek. Oyle ucan araba yaptik diye ortaya cikmanin manasi yoktur. Cunku bu tur denemeler daha once de yapilmistir. Ama beraberindeki problemlere cozum getiremedigi icin rafa kaldirilmistir.