Uçabilen bir motor yaratma fikri bir buçuk yıl önce ortaya çıktı. Projenin arkasındaki güç; kar veya ticari kazanç elde etmek değil, sadece çocukluktan kalan bir düşün gerçeğe dönüştürülmesiydi.
Technodat‘tan Ales Kobylik yönetiminde Technodat, Duratec ve Evektor adlı üç şirket tarafından oluşturulan ekip kendilerine net bir hedef belirledi; Cazip ve kullanışlı bir ürün tasarlamak ve Dassault Systèmes‘in 3DEXPERIENCE Platformunu kullanarak bu ürünün prototipini oluşturmak.
#video_2648#
Dassault Systèmes’in yenilikçi teknolojisi sanal bisikletin tasarlanmasını, üretilmesini, test edilmesini ve özelliklerinin sanal olarak simüle edilmesini mümkün kıldı. Bazılarının arasında yüzlerce kilometre olan Uçan Bisikletin yaratıcıları, bulundukları yer neresi olursa olsun aynı veri setleri üzerinde çalıştı.
Altı fütüristik yapay pervanenin gücüyle havalandı
Aralarında Rönesans efsanesi Leonardo da Vinci, Fransız yazar Jules Verne veya Çek kahraman Jan Tleskač gibi kendilerinden önce bunun düşünü kuranlar da bunun gerçekleştiğini görmek istemişlerdir. Uçan bisikletin yaratıcı ekibi düşlerini sanal ortamda tasarladılar.
Tasarımcılar çeşitli alternatifleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdikten sonra multicopter ilkesinde karar kıldılar. Kalkış için klasik bir uçakta olduğu gibi kanatların üzerine yukarıdan kaldırma gücü uygulamak gerekmemekte. Bunun yerine Uçan Bisiklet, altı fütüristik yatay pervanenin statik itici gücüyle havalandı.
3DEXPERIENCE yazılım çözümlerinin tedarikçisi olan Technodat, ağırlıklı olarak projenin yönetiminden, koordinasyonundan, takviminden ve bütçesinden sorumlu. Bisiklet üreticisi olan Duratec kasayı, kanatların güvenlik kapaklarını ve motosikletin yerel üretim bileşenlerini sağlamakta.
Bir mühendislik şirketi olan ve konsept tasarımı ile bazı işlevsel grupların üretim çözümünü sağlaması için ortaklık kurulan Evektor ise uygun tahrik ünitelerinin, akülerin ve kanatların seçilmesini sağladı.
:: Uçan motorlu taşıtların geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bunun çok daha gelişmişi yıllar önce yapıldı zaten. Kopyalamışlar.
Yazdıklarınızı tekrar okuyun, hatalarınızı bulun. Teknolojiyi yakından takip ediyor olabilirsiniz; ancak bildiklerinizi aktarabilmek için de iyi bir dil hakimiyeti, başarılı yazım tekniklerini bilmeniz şart.
Pedal yardımıyla uçtuğuna dair bir görüntü göremedim.Bu şekliyle uçan el arabası, uçan iphone, uçan maymun yapmak mümkün
Bisikletin uçması sağlanmış sadece Bu mantıkla Airbus gibi uçak firmaları uçan insanı ürettiklerini iddia edebilirler
daha iyisini yapamayacağım için yapılmışına b.k atmak istemezdim ama
bu ne ya
altına tabure koysan uçan tabure olur koltuk koysan uçan koltuk olur
Buna bisiklet demek saçma, çünkü günü insandan almıyorki. Bir motor yardımıyla uçuyor. Motosiklet deseydiniz daha doğru olurdu.
alternatif başlık "hovercrafta bisiklet taktılar: uçan bisiklet" olabilirdi.
Yakında @spybot ‘u havalarda görürüz artık.
Aynştayn was here
Bildiğimiz quadcopter (quadrotor) bu
Bah hele bah yorumlara, çok biliyosanız siz yapaydınız.
quad; dörtlü demek değil mi bana bu iki pervaneli gibi geldi
Videoda da dörtlü olarak gösteriyor zaten.
Havada akü biterse ? 😀
catia da çizilmiş
tekerleği neden koymuşlar acaba kullanılmıyo ki 🙂
bizimkiler daha yerde gidemiyorken bunlar uçanını yaptı..
HARİKA AMA BU BENİM İCADIMDI