Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşla birlikte tüm dünyanın gündemi savaş oldu. Özellikle savaş sırasında atılan bombalar ve yapılan saldırılar sonucunda birçok yerleşim yerinde büyük hasarlar meydana geldi ve bazı araçlar kullanılamaz hale geldi.

Ukrayna’nın en büyük havacılık şirketlerinden Antonov da bu savaştan büyük oranda etkilendi. Ortaya atılan iddialar göre dünyanın en büyük uçağı AN-225,hangarda dururken Rus saldırıları sırasında zarar gördü ve uçak kullanılamaz hale geldi.

AMD ve Intel, Rusya’ya çip tedariğini askıya aldı!

AMD ve Intel, Rusya’ya çip tedariğini askıya aldı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin sürdüğü bu dönemde AMD ve Intel, kritik bir karar aldı. İşte ayrıntılar...

AN-225, savaş sırasında vurulmuş olabilir!

Antonov, genelikle büyük kargo uçakları üretiyor. Şirketin uçakları Kiev’in yakınlarında yer alan Hostomel havaalanında bulunuyor. Rusya ve Ukrayna savaşı sırasında bildiğiniz üzere Rus ordusu Hostomel havaalanına saldırı düzenlemişti. Ortaya çıkan iddialara göre bu saldırılar sırasında dünyanın en büyük kargo uçağı imha oldu.

Şu anda şirketten resmi bir açıklama geldi. Her ne kadar bazı Twitter kullanıcıları Antonov’a Twitter hesapları üzerinden ulaşmayı denese de henüz bir bilgi yok. Özellikle Hostomel havaalanında çıkan çatışmalar çok uzun süre boyunca devam etmişti. Bu durum, AN-225 kargo uçağının imha edilmiş olma olasılığını artırıyor.

AN-225, havacılık tarihinde büyük bir yere sahip. Uçağın ilk üretilme amacı Sovyetler Birliği’nin uzay yörünge araçlarını taşımaktı. SSCB’nin Buran uzay mekiği, birçok şeyden çok daha fazla büyüktü. Boyutlardan dolayı uzay mekiğinin bir bölgeden diğer bölgeye transferi karayoluyla yapılamıyordu.

Bundan dolayı Antonov, büyük bir kargo uçağı üreterek Buran uzay mekiğinin taşınması sağlanacaktı. Ancak üretimin ardından uzay programı aksadı ve uçak boş bir şekilde kaldı. Ardından uçak yeniden tasarlandı ve büyük bir kargo kapısı uçağa eklendi. Bu sayede uçak büyük yükler taşıyabildi.

En son AN-225, Ermenistan’daki bir gaz santrali için 189 ton ağırlığında bir jeneratör taşıyarak rekor kırdı. AN-225, 6 adet turbofan motora ve 32 adet tekerleğe sahip. 640 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip kargo uçağı, 20 tona kadar yakıt yakımı gerçekleştiriyor. Bundan dolayı uçağın uçması çok büyük bir maliyet. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce AN-225 imha edildi mi yoksa hala uçak sağlam mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında veya SDN Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.