Reklam

Ülkemizde Sanal Güvenlik Ne Kadar Önemli?

1
Reklam

Dün düzenlenen bir toplantıyla UTM (Birleşik Tehdit Yönetimi) cihazları üreten WatchGuard Türkiye piyasasına tanıtıldı. Firma, ağ güvenliği konusunda donanımsal bazlı çözümler geliştiriyor. Konu güvenlik olunca, toplantı söz alan konuşmacılarda bu konunda ilginç rakamlar konuşuldu.

Intercomp yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre Türkiye dünyada, ağ ve sanal güvenlik konusunda en az yatırım yapan ülkelerden biri. Amerika’da şirketlerin bu konuya harcadığı bütçe yüzde 60‘ları bulurken, Türkiye’de ise bu rakam sadece yüzde 6 seviyesinde. Konuşmacılar şirketlerin geleceklerini güvenceye almaları için bazı ufak tüyolar da verdi. Bu ipuçlarına göre şirketinizi sanal saldırılara karşı korumak için ilk önce kendinize bir güvenlik politikası belirlemeniz gerekiyor.

Reklam

Elektronik postaların, dışarıdan gelecek saldırılara karşı kontrol altına alınması, firewall kullanılması ve şirket çalışanlarının sanal güvenlik konusunda bilgilendirilmesi de hayat kurtaracak önlemler. WatchGuard tarafından yapılan araştırmaya göre, malware, spam ve spyware‘ler ise güvenlik tehdidi konusunda dünya çapında ilk üçü oluşturuyor. Firma ürünlerindeki, firewall, anlık log tutma özellikleri sayesinde müşterilerine donanımsal bazda güvenlik sunuyor.

:: Şirketinizdeki bilgilerin güvenliği için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

  1. Firewall içeren bir network arkasında olmak çok güzel avantaj, fakat burda kullanılan cihaz önemlidir. Dünya pazarında Juniper firewall sistemleri hakimdir, sonrasında Cisco, Sonicwall, Foundry, Fortinet ürünleri izlemektedir. İnternet kullanımı yaygınlaştıkça güvenlik ihtiyacı artmıştır ve firewall pazarı oluşmuştur, bu bağlamda da bir çok firma distribütörlük olarak firewall ithal etmeye başlamıştır WhatchGuard bunlardan birtanesidir. Fakat hiç cazip bir çözüm değildir, gerek kurulumu, gerek yönetimi ile cazip bir tarafı yoktur. Bizzat kullanarak bu kanıya vardım, bu sebeple sevgili sdn okuyucularına bu ürünü önermemekteyim.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version