Ülkemizdeki trafiğe kayıtlı araç sayısı açıklandı!

9

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ülkemizdeki 2018 yılı Aralık ayı itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı. Bakalım TUİK Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri neler içeriyor?

Yeni yılda otomobil satışları arttı mı?

Trafiğe kayıtlı araç sayısı geçen yıla göre arttı!

TUİK Aralık 2018’e ilişkin Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri’ni açıkladı. Merak edilen birçok detay hakkında bilgi veren bu raporda ülkemizde bir önceki yıla göre yüzde 2,91 artışla, 22 milyon 865 bin 921 adet trafiğe kayıtlı taşıt olduğu yer aldı.

Detayına indiğimizde ise bu araçların yarısından fazlasını yani yüzde 54,2’sini 12 milyom 398 bin 190 adetle otomobillerin oluşturduğu görüyoruz. Geriye kalan yüzde 16,4’ünü kamyonet, yüzde 14’ünü motosiklet, yüzde 8,3’ünü traktör, yüzde 3,7’sini kamyon, yüzde 2,1’ini minibüs, yüzde 1’ini otobüs, yüzde 0,3’ünü ise özel amaçlı taşıtların oluşturduğu görüldü.

TUİK Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri

Ocak – Aralık döneminde ülkemizde 903 bin 274 adet araç trafiğe kayıt edilirken diğer taraftan da 256 bin 298 adet aracın trafikten kaydı silindi. Trafikteki toplam taşıt sayısı ise rapora göre bu yıl 646 bin 976 adet artmış.

Tüm KDV ve ÖTV teşviklerine rağmen önceki yılla kıyaslandığında ise satışların giderek azaldığı görülmüş. Detaylandırmak gerekirse Aralık 2018’de trafiğe kaydedilen araç sayısı bir önceki aya göre yüzde 15,7 azalırken bir önceki yıla göreyse yüzde 45,5 oranında azaldı.

Ülkemizdeki geçen yıl sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 22 milyon 865 bin 921 motorlu kara taşıtının ortalama yaşı ise 13,4 olarak raporda yer almış.

9 YORUMLAR

  1. Almanya’da 60 milyonun üzerinde bu sayı ve adamların satılan en popüler markaları Mercedes, VW vb. Almanya ile kıyaslamak ne kadar doğru olur o da ayrı bir mesele ama durumumuz ortada…

  2. Yorumlara bakıyorum da arkadaşlar bugün toplu taşıma rezil durumda bu ülkede. Bu yüzden araç lüx değil zorunluluktur. Gelişmiş toplu taşıma sistemlerinin olduğu dünyada da insanlar 2 3 araç sahibi olabiliyor. O zaman şöyle diyelim bütün makam sahipleri araçları satsın. Ya da mercedese binmekten vazgeçsin

  3. Toplu taşımanın kötü olması başka bir konu, araç alıp yakıt ödemesi yapacak kadar paraya sahip olmak başka bir konu. Ülkemizde refah gayet yüksek, fakat ekonomik saldırı ve fırsatçılar yüzünden düzen bozuluyor ve halkı yanlış yönlendiriyorlar.

  4. Hiç kimse buzdolabın var diye zenginsin demez, ama araba farklı. Araba teoride ihtiyaç ama gerçek te lüks tür. Keşke olmasaydı o başka bir mevzu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version