Oyun

    Ünlü oyun şirketinde kriz: Çalışanlar hapse atıldı!

    Tencent, yolsuzluk yapan çalışanlarını hapis cezasıyla karşı karşıya bırakıyor. 100'den fazla kişi şirketten atıldı.

    Çinli teknoloji devi Tencent Holdings’in bazı çalışanları hapis cezasıyla karşı karşıya. Şirket dolandırıcılık, yolsuzluk ve zimmete para geçirme iddiasıyla 100’den fazla çalışanını kovdu. Ayrıca 10’dan fazla kişiyi polise ihbar etti ve rüşvet aldığı belirlenen bir çalışan üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Tencent, yolsuzluk yapan 100’den fazla çalışanı kovdu

    Dünyanın en büyük oyun şirketi olan Tencent’te sular durulmuyor. Daha önce şirket içerisinde işten çıkarma ve yönetim kurulunda olağanüstü kararlar almak zorunda kalan Çinli firma, son olarak 100’den fazla çalışanını kovdu.

    Şirketin yolsuzlukla mücadele kampanyası, 2022’de çalışanlar arasındaki kara para aklamanın, önceki yıllara göre daha da büyüdüğünü ortaya çıkardı. Kurum içinde tespit edilen yolsuzluk ve dolandırıcılık olaylarını yıllık olarak raporlayan Tencent, bu rakamın 2022’de en üst noktaya ulaştığını aktardı.

    2022’de yaşanan yolsuzluklar, şirketin oyun stüdyolarından araştırma takımlarına kadar uzanıyordu. Kurum içi kaynaklara göre, Haber ve Medya içerik grubu çalışanlarıyla birlikte TiMi ve Lightspeed isimli oyun stüdyolarını da içeriyor.

    Tencent CEO’su Pony Ma, şirket içindeki yolsuzluğun kritik düzeyde olduğunu kabul etti. “Bazı yöneticilerin dahil olduğu yolsuzluk gerçekten şok edici. Bu yıl Tencent, şirket içindeki geri ödemeleri ve harici tedarikçilerin verilerini toplayarak dolandırıcılıkla mücadele için dijital yeteneği tanıttı” dedi.

    turtle rock studios

    Tencent Holdings’te yaşanan krizler, Çin hükümetinin de hedefindeydi. 18 ay boyunca yeni oyun yayınlaması yasaklanan Tencent, firma içi yolsuzluğu hapis cezalarıyla sonlandırmak istiyor. Ancak şirketin yan kuruluşları bile yolsuzluğa karışmış durumda.

    Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. Haykıran adam

      Bence yolsuzluk işin bahane kısmı,asl mesele özel şirketleri post-modern Stalinizm mantığıynan özelleştirmeyi bitirib şirketleri devletleştirme getiriyor Çin.Amaç pazarda sorun oluştuğunda daha rahat ambargo,maniplasyon ve s. gibi addımlar ata bilir.Kısacası demokrasi ve diktatörlüğün çöküşüynen beraber ihracat-ithalat devri dünyada bitiyor.Hoş geldin New World Order

      1. Adam adam

        abi bir duzgun yazmayi ogrensen sonra teorilerini paylassan daha iyi olmazmi ?

        1. Günahrekortmeni

          Arkadaş Azerbaycanlı ve yazarken Azerice konuşulduğu gibi yazmış, ben anladım ama Türklerin bunu anlaması biraz zor 🙂

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz