Reklam
    Reklam
    Donanım

    USB 3.0 İçin Birbirlerine Girdiler

    NVIDIA ile Intel’in arası Lynnfield işlemcilerin kullandığı yeni bağlantı özelliklerine lisans verilmemesi yüzünden bir süredir açık. Intel’in istenilen lisansları bir türlü vermemesi üzerine yonga seti üretimine ara verdiğini açıklayan NVIDIA şimdi de Intel’i yeniliklere engel olmakla suçluyor.

    Reklam
    Reklam

    NVIDIA yonga seti üretimine ara verdi

    NVIDIA’nın basın sözcüsü Brian Burke, yonga setlerinin her zaman yenilikçi fikirlerle dolu olduğunu ve Intel’in en iyi modellerinden hep daha iyi olduklarını belirtti. Burke özellikle ION platformunun başarısının NVIDIA’nın üstünlüğünün bir göstergesi olduğu vurguladı. Intel’in yonga setlerinde USB 3.0′a yer vermesini 2011′e ertelemesi hakkında da konuşan Burke “Yonga seti alanında rekabeti öldüren Intel, yeni teknolojilere ihtiyacımız olmadığı kararını almış gözüküyor. Intel’i zorlayacak kimse olmadığı sürece onların sunduğu performans ve özelliklerle yetinmek zorundayız.” ifadelerini, kullandı.

    Reklam
    Reklam

    {pagebreak::2011’e kadar bekleyeceğiz}

    2011’e kadar bekleyeceğiz

    Reklam
    Reklam

    Rekabetin olmaması her piyasa için kötü bir durum. Yonga seti piyasasında da ne yazık ki durum böyle. Intel pazarın tek hakimi olduğu için USB 3.0 standardının daha çabuk yaygınlaşması için yapılabilecek pek bir şey yok. Intel ne zaman isterse, o zaman bu yeni teknolojiye yer verecek.

    Reklam
    Reklam

    ASUS’un USB 3.0 destekli anakartlarında Intel kontrolcüsü değil, NEC kontrolcüsü bulunuyor

    Öte yandan AMD‘nin de yeni platformlarında USB 3.0’a yer verip vermeyeceği henüz belli değil. NVIDIA, Intel tabanlı yonga seti geliştirmeye devam etseydi bile, USB 3.0 teknolojisine tek başına destek vermeye gücü yetebilir miydi, emin değiliz. Bu sebeple USB 3.0 cihazların yaygınlaşması için en azından 2011‘e kadar beklemek zorundayız gibi gözüküyor.

    :: Intel sizce USB 3.0’ı neden geciktiriyor?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. SDN Okuru

      Intel’in sonunu pek hayırlı görmüyorum ben bu tekelci zihniyet Intel’i bitirecek

    2. SDN Okuru

      Intel istedigi zaman yeni bişey çıkarır onu zorlayamaz kimse işte olay budur pc dünyası intelin elinde…
      İşte olay budur a.q

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap