Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    USB’nin mucidinden USB tasarımı ile ilgili itiraf

    USB tasarımı neden kullanılması zor bir şekilde üretildi? Tek seferde takabileceğimiz bir giriş yapılamaz mıydı? USB mucidi Ajay Bhatt açıkladı...

    USB, yıllardır hayatımızda ve neredeyse tüm teknolojik aletlerimizde kullanıyoruz. Her gün defalarca kullandığımız ve teknolojik aletlerimizi birbirine bağlamaktan tutun da, enerji aktarımına kadar birçok alanda işimize yarayan bu dikdörtgen tasarımlı giriş, neden kullanılması zor bir şekilde üretildi? Tek seferde takabileceğimiz bir giriş yapılamaz mıydı? USB’nin mucidi Ajay Bhatt’tan USB tasarımı ile ilgili itiraf geldi.

    USB takmanın bu kadar zor olmasının sebebi sizi şaşırtabilir

    Herhangi bir cihaza USB girişini takmak için oldukça zorlanıyoruz. İlk taktığımızda girmeyen USB, ikinci seferde de girmiyor ve ilk takmaya çalıştığımız haline getirdiğimizde rahatlıkla giriyor. Böyle zor ve şanssız bir tasarımın sebebi ise USB mucidi tarafından itiraf gibi bir röportaj ile açıklandı.

    Reklam
    Reklam

    90’lı yılların başında, IBM ekibinin başında olan Ajay Bhatt, tasarımın yıllardır insanlara zorluk çıkardığının farkında olduğunu ve bu tasarımı gerçekleştirmesinin tek sebebinin maliyet olduğunu söylüyor.

    USB tasarımı gerçekleştirirken daha kolay yollar aradıklarını belirten tasarımcı, konu hakkında hemen karar vermediklerini söyledi. Bhatt, USB tasarımı hakkında, yuvarlak giriş dahil birçok seçeneği denediklerini ancak bu seçeneklerin hem zor hem de maliyetli olduğunu da sözlerinde belirtti.

    Reklam
    Reklam

    Yapılan çalışmaların ardından kolaylık sağlayan tasarımın 2 kat maliyetli olmasından dolayı seçilmediğini ve son olarak günümüzdeki USB girişi tasarımını seçtiklerini belirten Ajay Bhatt, USB girişinin yıllardır insanlara zorluk çıkarmasının üzücü olduğunu da itiraf etti. Bhatt ayrıca bu işlemin olması gerekenden daha zor hale getirdiklerinin farkında olduğunu belirtti.

    Günümüze kadar gelen USB’nin dikdörtgen ve takması zor tasarımı ilk olarak 1998 yılında Apple gibi firmalarca kabul gördü. Apple gibi büyük teknoloji firmalarının böyle bir tasarımı kabul edip, bilgisayarlar ve diğer cihazlarında da kullanmasının ardından USB tasarımı bugüne dek kullanıldı.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Apple mı ? Usb çıktığında apple büyük filan değildi

      1. Teknoloji Dostu

        Değil mi Apple çok fazla ünü vardı o zaman en iyi pcleri üretiyordu

      2. Teknoloji Dostu

        Apple iPhone u çıkarmasaydı batıyordu ve şuanda iPhone ile dünya devi oldu

    2. Anonim

      Tabi bizde inandık…

    3. Teknoloji Dostu

      Amerikada aplle büyüktü sadece

    4. Teknoloji Dostu

      Haberi anlayarak okursan Usb çıktığında demiyor. 1998 yılında Apple gibi büyük teknoloji firmaları tarafından kabul edildi diyor.

    5. Teknoloji Dostu

      Mantıklı, kalıp maliyeti ve çift yönlü uygulama detayı arttırabilir.

    6. Teknoloji Dostu

      usb neyse de micro usb.. berbat en iyisi tpye-c ve lighting

    7. Anonim

      Daha iyisini yapan varsa çıksın…konuşması kolay…o dönemde yapılan buydu

    8. Teknoloji Dostu

      Anam kolay hiç bişey yok bu dünyada 😂
      Ayrıca ben hiç zorlanmıyorum

    9. Teknoloji Dostu

      USB takamayanda ne biliyim.

    10. Anonim

      usb üstündeki boş delikler size bakıyosa doğru taktınız demektir

      1. Mami

        Adaptör ters takılıysa bu sefer dolu gözler yukarı bakıyor ve doğru takmış oluruz akıllım.

    11. Anonim

      Görevimiz Tehlike 4’te Etan Hant Bilgisayar ekranına değdirir değdirmez bilgi alış verişi yapıyordu. Daha iyisi var. ama eskinin kaymağını yedikten sonra yenisini piyasaya sokacaklar.

    12. erk

      Her seye de bir elma eklemeseler olmaz!

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap