Reklam

Uygulamalar SMS’i Tarihe Gömüyor

15
Reklam

Bilindiği üzere akıllı telefonları akıllı telefon yapan en önemli öğelerden bir tanesi telefona yüklenen ve mobil hayatı kolaylaştıran uygulamalardır. Hayatımıza akıllı telefonlarla hızlı bir giriş yapan bu uygulamalar da bazı eski teknolojilerin yerini almaya başladı bile. Mobil uygulamaların tarihin tozlu sayfalarına göndereceği ilk teknoloji de SMS olacak gibi görünüyor.

BlackBerry Messenger, Whatsapp, Facebook Mobile Messenger gibi farklı uygulamalar, mobil internet paketi olan kullanıcıların, data paketlerinin çok az bir kısmını kullanarak istedikleri kişilerle yazılı iletişim kurmasına imkan sağlıyor. Mobil uygulamaların sunduğu bu fırsat, SMS’lerde hızlı bir düşüş yaşanmasına sebep oldu.

  

Reklam

Dünya çapındaki mobil abonelerin %75’lik kısmı her ne kadar hala SMS kullanıyor, %50’lik bir kısım ise mobil mesajlaşma ile fotoğraf ve video paylaşıyor olsa da gönderi sayıları hızla düşmeye devam ediyor.

Yapılan araştırmaya ABD’li operatörler 2011 yılı içerisinde SMS kullanımının azalmasından ötürü 13.9 milyar dolar daha az gelir sağladılar. 2010 yılında ise SMS kullanımının azalmasından ötürü gelirlerinden 8.6 milyar dolarlık bir kesinti yaşanmıştı. Her ne kadar SMS teknolojisi önümüzdeki yıllar boyunca tamamen ortadan kalkacak gibi görünmese de operatörlerin SMS’lerden elde ettiği gelirin mobil uygulamalar yüzünden hızla düştüğü de bir gerçek.

:: Siz SMS’i mi yoksa mobil uygulamarı mı tercih ediyorsunuz?

15 Yorum

  1. SMS’ i sadece aradığım kişi Facebook’ ta ya da MSN’ de online değilse, haber vermek için kullanıyorum.

  2. pcwolf Nickli Üyeden Alıntı
    Ben de sevgilimde java tabanlı telefon olduğu için kullanıyorum, yoksa meraklı değilim her ay para vermeye

    ikinizde birer akılı telefon alın parası sms’lerden çıkar zaten

  3. REDFOKS Nickli Üyeden Alıntı:
    ikinizde birer akılı telefon alın parası sms’lerden çıkar zaten

    Ben de var da sevgilimde yok

  4. pcwolf Nickli Üyeden Alıntı
    Ben de var da sevgilimde yok

    Özrün Kabahatinden Büyük, 14 Şubatta Ne Ettin Demezlermi Adama ( Şaka Şaka )

    Şahsen Hiç SMS Atmam, Ama Bizde ki Gençlik SMS den Vazgeçmez

  5. SMSden zarar ediyorlarmış :))) Peeehhh!
    100 mb(!) interneti dünya paraya satıyolar ama! Ordan çıkarıyorlar o zararı…
    Kullandığım pakette 2000 SMS var, ayda toplasan 10-15 SMS ancak gönderiyorum o da mecburiyetten…

  6. 1996 dan bu yana Cep telefonu kullanıyorum. Bu güne kadar toplam 30 civarında SMS göndermişimdir. Gereksiz buluyorum.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version