Reklam
    Reklam
    Donanım

    Uzak Doğu’dan Snapdragon 800’e Rakip!

    ARM‘ın özellikle düşük güç tüketimiyle ün yapan mimarisi Cortex A7′yi en çok seven markalardan biri de MediaTek. Özellikle orta ve alt segment modeller için geliştirdiği Cortex A7 tabanlı 4 çekirdekli işlemcisi MT6589 ile pek çok cihazda yer bulmayı başarmıştı.

    Tayvan merkezli MediaTek‘in, Çin‘de sızdırılan bilgilere göre yeni 8 çekirdekli işlemcisi ortaya çıktı. Yine ARM Cortex A7 mimarisini temel alan işlemci, aynı anda 8 çekirdeği de aktif olarak kullanabiliyor.

    Reklam
    Reklam

    MT6592 adını alacağı söylenen Cortex A7 mimarili 8 çekirdekli işlemci, şu an piyasanın en iddialı işlemcisi olarak görülen Snapdragon 800 işlemcisine perfromans olarak yaklaşmış durumda. İddialara göre güç tüketimi olarak da Snapdragon 800‘den daha iyi.

    Reklam
    Reklam

    Sızdırılan dosyaların içerisinde yer alan test skorlarına göre, 1.7 GHz hızında çalışan işlemci AnTuTu‘da 29600 puan almayı başarıyor. Snapdragon 800‘ü kullanan cihazların aldığı puanlara bakacak olduğumuzda da 28000 – 32000 arası değiştiğini görüyoruz.

    Reklam
    Reklam

    MediaTek MT6592‘nin 2.0 GHz’de çalıştırılabildiği söylenirken, bu değerlerde işlemcinin Snapdragon 800‘ü geçtiği vurgulanıyor.

    28nm teknolojisiyle üretilecek olan işlemci, bazı rivayetlere göre ARM‘ın Big.LITTLE MP mimarisini kullanıyor. Yani aynı anda 8 çekirdeği çalıştırabildiği gibi, yeri geldiği zaman çekirdekleri kapatarak, güç tasarrufu sağlayacak. 28nm teknolojisi de düşük güç tüketimi konusundaki avantajı daha da artıracak.

    Reklam
    Reklam

    :: Qualcomm’a rakip çıkmasını nasıl yorumluyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. SDN Okuru

      Bu mobil işlemciler de iyice çorbaya döndü. Yokmu şunların bir standartı?

    2. SDN Okuru

      Tolga abi Düşük model galaxy ace galaxy mini gibi cihalar için overclock bilirmisin

    3. REDFOKS

      Qualcomm mobil pazarı tekeline almış durumda rakip çıkması iyidir.

    4. kosasker

      Rekabet her zaman iyidir.

    5. SDN Okuru

      sirf cinli diye desteklenmiyor bu firma yoksa Qualcommdanbi eksigi yok

    6. SDN Okuru

      keşke ülkemizde de böyle teknolojiler kullanılsa..
      kore..çin..ve benzer devletler
      bizi niye geçiyor.?
      bizim mühendislerimiz TAVLA MI OKEY Mİ oynuyor yoksa?
      bu yazıları okuyunca teknolojinin getirdikleri hoşumuza giderken.
      ülkemizde BÖYLE GELİŞMELER olmayıncada üzülüyoruz
      GÜZEL GÜNLER VE ÜSTÜN X ÜSTÜN TEKNOLOJİLER ÜLKEMİZDE
      GÖRMEK DİLEĞİYLE…

    7. marancı

      Helal len MediaTek bu hızla yakında olursun işlemcidedeTek

    8. SDN Okuru

      bence cortex a7 arm’nin en başarılı mimarisi. watt/performans değerleri çok iyi ve maliyeti cortex a15 den çok daha düşük

    9. neskalii

      Rekabet son kullanıcı için daima iyi..

    10. SDN Okuru

      arm işlemciler ve çinli üreticiler olmasa altı üstü bir angry birds oynadığımız kıytırık bir tablete 150 TL değil de 1000 TL veriyor olurduk.

    11. SDN Okuru

      güzel işlemci yapmış adamlar samsung gibi 4 4 yapmamış direk sekiz yapmışlar çekirdeklerde simetrik olduğu için gecikme daha az oluyor ve performansta doğal olarak dahada yükseliyor akıllıca

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap