Çin’in Türkçe’de anlamı “Gök Sarayı” olan Tiangong-1 uzay istasyonu 2011 yılında uzaya gönderilmişti ve 2012-2013 yıllarında iki farklı mürettebat grubu tarafından ziyaret edilmişti. Hatta bu mürettabat gruplarından 2012’de uzay istasyonuna giden grubun bir üyesi de Çin’in uzaya giden ilk kadın astronotu Liu Yang idi.
2011 yılından beri uzayda faaliyet gösteren bu uzay istasyonu, yolcuğunun sonuna geldi. İlk başta yolculuğunun sona ermesinin ardından Dünya’da kalabalık bir şehrin tam ortasına düşeceği söylenmeye başlanmıştı. Bu da insanları epey bir korkutmuştu. Hemen sonrasında bu yayılan bilginin yalan olduğu ortaya çıktı ve Tiangong-1’in okyanusa düşme olasılığının daha fazla olduğu açıklandı.
Curiosity Mars’taki 2 bininci gününü tamamladı
Tiangong-1, Büyük Okyanus’un güneyine düştü
Türkiye saati ile 00:15 sularında Dünya’nın atmosferine giriş yaptı. Yaklaşık 9 tonluk uzay istasyonunun büyük bir kısmı atmosfere girmek üzereyken parçalandı ve parçaları uzaya dağıldı. Yaklaşık 800 kilogramlık kısmı ise Dünya’nın atmosferine giriş yaptıktan sonra parçalandı ve bu kısmın da parçaları Büyük Okyanus’un güneyine dağıldı.
Tiangong-1’in düşüşü, Çin’in Mürettebatlı Uzay Mühendisliği Ofisi ve ABD Stratejik Komutanlığı tarafından da doğrulanan bu düşüşün Almanya, Japonya, Fransa, Güney Kore, İtalya, Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık’tan gelen bilgilerle de doğrulandığı söyleniyor.
Reuters adlı bir yayına konuşan astrofizikçi Brad Tuckers, yaptığı açıklamada, uzay istasyonunun 700 ila 800 kilogram ağırlığındaki bölümünün Dünya’ya düştüğünü belirtti. Uzay istasyonunun ufak parçalar halinde Dünya’ya düştüğünü açıklayan Tuckers, parçaların çok geniş bir alana yayıldığını söyledi.
:: Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
ohh rahatladık! 1 haftadır uyumuyorduk ailece!
Bu ne sorumsuzluk? Bu ne cehalet?