Uzayda bitki yetiştirmeye yönelik Çin’den somut bir adım geldi. Tasarlanan özel kaplar içerisinde uzayda bitki yetiştirilecek. Ay’da ilk olarak çiçekler, patatesler ve ipek böceği yetiştirilecek.
NASA, Jüpiter videosu yayınladı
NASA, Juno misyonunda topladığı verilerle yeni bir Jüpiter videosu yayınladı. NASA’nın Jüpiter videosu, kuzey kutbunun durumunu sıcaklık ayrıntılarıyla gösteriyor.Uzayda bitki yetiştirmek neden önemli?
Chongqing Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışma ile patatesler ve Arabidopsis tohumları Ay’da yetiştirilecek. Bunun için tohumlar, özel bir alüminyum alaşımdan yapılmış silindirik kap içinde yerleştirilecek. 18 cm boyunda, 16 cm çapında, 0.8 litre net hacimde ve 3 kilogram ağırlığındaki bu kap, bitkiler için bir yetişme alanı görevini üstelenecek. Kap içinde su, hava ve özel bir besin karışımının yanı sıra bir kamera ve bir veri aktarım sistemi bulunuyor.
Her şey planlandığı gibi giderse tohumlar dikilecek, büyüyecek ve çiçeklenecek ve tüm süreç kamera üzerinde izlenecek. Patatesler ve Arabidopsis daha önce Uluslararası Uzay İstasyonu ve Tiangong-2 uzay laboratuvarında yetiştirilmiş olsa da Ay’ın üzerinde yetiştirmek çok daha zor olacak.
Ay yüzeyinde yapılacak bu yetiştiricilikte özellikle sıcaklığın kabul edilebilir düzeyde olması gerekiyor. Prototip niteliğindeki olan bu çalışmada, Ay’da bitki yetiştirmek için gerekli koşulların nasıl olması gerektiği araştırılacak. Uzay çağında yaşanacak kolonileşmede ihtiyaç duyulacak olan uzay tarımı için temeller atılacak.
Su bilim insanlari da is yapiyoruz diye milletin parasini almaktan baska birsey yapmiyorlar. Arkadas uzayda yetistirecegine, once dunyani iyilestir, yasanabilir yer haline getir. yukselen hava sicakligina bir cozum bulmaya calis,… Nedir uzay meraki anlamadim. Uzaya gidin de orada bir kutup ayisiyla karsilasin siz.
İnsan yaşayan bir kanser türüdür. Dünyanın kanseridir. Dünyayı iyileştirmek için hükümetlerin çaba göstermesi lazım, bilim adamları bu konuda ne yaparsa yapsın başarızı olacaklardır. Çünkü dünyayı iyileştirmek için, sınırlandırmalar getirmek şarttır. Her şeyden önce nufüs sınırlandırılması gerekmektedir. İnsan nufüsünün daha fazla artmasının önüne geçilmelidir. Bunlar hükümetlerin görevleridir, bilim adamları zaten ellerinde gelen her şeyi yapmaktadır.
Bence bilim insanlari sadece kapitalizme calisiyorlar. Nufus olayinda kismen haklisin. Insan faktoru cevreyi cok kirletiyor, ama cevre kirliligi nufusun artmasi ile degil, alinan urunlerde kullanilan plastikler, surekli urunleri buz dolabinda tutma isteyisimiz, yada derin donrucuda, ego, insanlarin surekli yeni seyler almak istemesi, kirilan – bozulan – yipranan urunleri onarmak yerine surekli yenisini almak istememiz, tarim ve hayvanciliktan uzaklasip surekli endrustriye dayali meslekler secmemiz, alilelerimizin bizleri bu mesleklere yonlendirmesi,… Cok konu var.