Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Uzaydaki Tesla’yı Boeing geri getirecek!

    Mars'a ulaşma hedefinde emin adımlarla yürüyen iki şirket SpaceX ve Boeing arasındaki tatlı sürtüşmelere bir yenisi daha eklendi.

    SpaceX Mars’a ulaşma hayallerine ilk adımı Mars yörüngesine bir Tesla fırlatarak atmıştı. Şu anda uzayda sakın bir gezintiye çıkan Musk’ın Roadster’ına Boeing talip oldu. İşte detaylar.

    Boeing CEO’su: “Uzayda bulunan kayıp aracı geri getirebiliriz!”

    Boeing ve SpaceX arasındaki rekabette tatlı sürtüşmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Boeing’in Mars’a göndermeye hazırladıkları rokette sona gelindiğini açıklamasının üzerine Musk sade ve net bir cevap vermişti.

    Reklam
    Reklam

    Twitter üzerinden verdiği cevapta sadece “Yapın” diyen Musk’a bu defa rakibin CEO’sundan gönderme geldi. Yaptığı bir açıklamada CEO uzaya araç göndermeyi planlamadıklarını söyledi.

    Reklam
    Reklam

    Ancak CEO Muilenburg “Orada bulunan bir aracı getirebiliriz.” diyerek açıkça Musk’a gönderme yaptı. Mars’a ilk insanı götürme yarışında olan iki şirkette kendisinden oldukça emin bir şekilde yarışı kendilerinin kazanacaklarını iddia ediyorlar. Ancak bu yarışta SpaceX çalışmalarını ve isteğini tüm kamuoyuyla paylaşıyor. Diğer taraf ise biraz daha gizli kapılar ardından bu çalışmaları yürütüyor.

    Dolayısıyla rekabette kimin önde olduğu bilinmiyor. Ancak iddia edilenlere göre SpaceX, uzaya Tesla Roadster gönderdiği Falcon Heavy roketiyle rakibinin önünde. Ancak havacılık sektöründe uzun yıllardır deneyim ve bilgi birikim sahibi olan Boeing’i de asla küçümsememek lazım. Bakalım bu tatlı rekabetin kazananı kim olacak ve Mars’a ilk kim ulaşacak?..

    Reklam
    Reklam

    :: Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. SDN Okuru

      Adamlar mars üzerinden sürtüşme yaşıyor.bizde survivor izlemeye devam👏

    2. Yakın gelecekte ufo benzeri uzay araçları yapılabilecek, uzay yarışında başka güçler öne çıkacak ve roketçiler hayal kırıklığına uğrayacak.

    3. Cemil

      bizimkilerde hala şeker fabrikaları hisselerini tartışsın :DD

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version