The Independent’da yer alan habere göre, gökbilimciler uzayın derinliklerinden geldiklerini düşündükleri 17 farklı sesin varlığından söz ediyorlar.

Porto Riko’da yer alan, Arecibo Gözlemevi’nde duyulan sesler bilim dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Arecibo Gözlemevi’nde bulunan astronomlar, 10 milisaniye süren “hızlı radyo patlamaları” adı altındaki radyo dalgalarının örneklerine rastladıklarını ifade ettiler.

Daha önceki süreçte yalnızca bir uzay rutini olan tekil patlama sesleri oldukları zannettikleri patlamaların, devam etmesi sonucunda farklı bir anlam ifade ettiğini anladıklarını belirtiyorlar.

Geçen yıl benzer sinyallerin istasyona gelmesinin ardından, mesajlar devam edince araştırma kapsamı genişletilen çalışmaların, hızlı radyo patlamaları gizemi hakkında yeni bir ışık olabileceği dile getiriliyor.

Cornell University astronomi profesörü James Cordes konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu ses dalgalarının henüz konuşmak için çok erken olsa da, hangi teknolojik ürün olursa olsun, anında cihazların şarjlarının dolma teknolojisine yol açan teknoloji olacağını söyledi.

FRB (Fast Radio Bursts) – hızlı radyo patlamalarının, yalnızca sınırlı sayıdaki astrofizik kaynaklardan elde edilebileceğini belirten Profesör Cordes, söz konusu sınırlı galaksilerde nötron yıldızlarının da bulunduğunu düşündüklerini ifade etti.

16-03/03/arecibo-observatoryjpg.jpg

Nötron yıldızlarının bilim dünyası adına ne denli büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek, söz konusu yeni bulguların uzay hakkındaki bilgilerimizi belki de hiç olmadığı kadar genişletebileceğimizi söyleyebiliriz.

:: Uzay hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak adına elde edile bulgular hakkında ne düşünüyorsunuz?