Reklam
    Reklam
    Drone

    Van Valiliği Drone Uçuşunu Yasakladı!

    Günümüzde oldukça popülerlik kazanan drone yani insansız hava araçlarının kullanımına Van’da yasak geldi.

    Van Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Van il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgelerde herkes tarafından kolay temin edilen sivil insansız hava aracı (İHA) ve Drone kullanımını yasakladığı bildirdi.

    Reklam
    Reklam

    16-04/26/131120151450315847751.jpg

    Söz konusu yasak ile ilgili Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün insansız hava araçları sistemleri talimatı gereğince, sivil insansız hava araçları (İHA veya Drone) ve motorlu çok hafif hava araçlarının Valilik ve Kaymakamlık Binaları, askerî bölge, bina, tesisler ve lojmanlar, adliye binaları ve lojmanları, emniyet bina, tesis ve lojmanları, hava limanı ve çevresi, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanlar üzerinde kullanılması yasaklanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

    Reklam
    Reklam

    Yapılan açıklamanın devamında ise “İlimizin terörle mücadele açısından taşıdığı hassasiyet gereği sivil insansız hava araçları (İHA veya Drone) ve motorlu çok hafif hava araçları ile uçuş yapılmasının, tehlikeli madde taşınmasının, fotoğraf ve film çekilmesinin uygun olmadığı, sivil uçuşların yanı sıra il sınırları içerisinde alçak irtifada uçuş yapan çok sayıda helikopter trafiğinin bulunduğu, kuralların ihlali halinde ve bu araçların radarda da görülmeme ihtimali karşısında telafisi olmayan durumların vuku bulabileceği değerlendirildiğinden Van İli sınırları hava sularının tamamı, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesi gereğince; sivil insansız hava araçları (İHA veya Drone) ve motorlu çok hafif hava araçları uçuşuna yasaklı bölge ilan edilmiştir.” denilerek yasağın nedeni açıklanmış.

    Van Valiliği açıklamanın son kısmında ise her türlü insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçları ile izin alınmadan gerçekleştirilen uçuşların tespit edilmesi halinde adli işlem başlatılacağını belirtmiş.

    :: Van Valiliği’nin insansız hava araçlarının kullanımını yasaklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. SDN Okuru

      Vanda drone hobisi olan insan cikmaz zaten cok sey yapmasinlar

    2. SDN Okuru

      Dronu gördün havada. Uçuranı nasıl tespit edecen?

    3. SDN Okuru

      dronu indircen kardeş polis dronelar çıktı artık hergün kovalamaca

    4. SDN Okuru

      Konu başlığını okuyunca koşturarak geldim ancak içeriği okuyunca çok mantıklı buldum. İlin bulunduğu konum, içinde bulunduğumuz durum ve kötü niyetli insanlar sebebi ile bu yasak oldukça doğru.

    5. SDN Okuru

      he drone hobisi olan çıkmazmış.vanı köymü sandın.

    6. SDN Okuru

      Adam Doğru Yazmış Drone u Gördün Havada Uçuranı Nerde Bulucan

    7. SDN Okuru

      hava alanı askeri bölgeyi anlarım da iyice cılkını çıkardı yasakçı zihniyet

    8. SDN Okuru

      1 milyonlu nüfuslu şehir keyfi uygulamalara kalıyor… Bir vali istediği şekilde istediği emri verebiliyor.. Anayasada var mı yok mu hiç belli değil açıkçası ONLARIDA pek ilgilendirmiyor..

    9. SDN Okuru

      Geç bile kalındı. Orada ve benzeri ohal bölgelerinde, yalnızca dron değil herşey yasaklanmalı.

    10. SDN Okuru

      Hakkında işlem başlatma nedir lan direkt patlat gitsin

    11. SDN Okuru

      Tabi mesele Doğu olunca tüm yasaklar mantıklı. İşte bu yüzden hep kaybetmeye devam ediyoruz…

    12. SDN Okuru

      Ben kullanıyorum kardeş! Sen kaç defa Van'a geldin ?

    13. SDN Okuru

      Doğuda bence olması gereken bir şey bu haklılar…

    14. SDN Okuru

      Saçma sapan konuşmayın. Kim ne diye Van'da drone uçursun zaten art niyet ararım uçuranda. He film mi çekiyorsun, kısa metraj filmi çekiyorsun, belgesel mi çekiyorsun, git izin al. Bunun dışında kalkıp da "üf ben drone uçuracaktım ülkede her şeyi yasakladılar" diyenin zaten kafa yapısı bellidir. Terörde taviz verilmeyecek.

    15. SDN Okuru

      Bu Varsa Son Şanş Bu 2,3 Seneye Temizlenmesin Bak Buralar Ne Oluyor Yine Teror Yine PKK çıkarsa varya 2,3 sonrada bu ülkede durursan en adiyim okadar

    16. SDN Okuru

      Çok doğru bi karar alınmış bu drone olayını özellikle bu bölgelerde kötü amaçlı kullanımı daha çok yaygın bence mantıklı

    17. SDN Okuru

      An itibariyle karakoldan serbest birakildim saat 5:00, drone ucurdugun icin uzerime ates acildi terorist muamelesi ve phantom 4 e el konuldu

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap