Yatırımın Geri Dönüş Analizi isimli araştırmaya konu olan şirketler, veri yedekleme altyapılarıyla ilgili olarak toplam yıllık ortalama 2,9 milyon ABD Doları üzerinde tasarruf gerçekleştirdi.
Araştırma verilerine göre, sadece,eski teyp kütüphanelerinin kaldırılması ve depolama verimliliğinin veri tekilleştirilmesiyle arttırılması sayesinde, 1,7 milyon ABD Doları dolayında tasarruf elde edildi; bu rakam toplam tasarrufun %58‘ini oluşturuyor.
Araştırmaya tabi olan şirketler, %454 oranında yatırım geri dönüşünün yanı sıra, çözümlerin geri ödeme süresini ise beş aydan az olarak gözlemledi.
Geri yükleme süreleri düştü
Araştırma, BT çalışanlarının veri yedekleme ve kurtarma görevlerine ayırdıkları sürede %75’lik azalma ve geri yükleme sürelerinde ise, ortalama 9 saatten 1 saate gerileyerek, %88 oranında iyileştirme sağlandığını ortaya koydu.
EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez, araştırmaya ilişkin olarak şunları söyledi:
#video_3469#
Daha önceleri %40 olarak belirtilen operasyonel kurtarmaların başarı oranı %100’e ulaşarak, üstün bir başarı elde edildi. Bu sonuç, son kullanıcıların uygulamaların geri yüklenmesi ve dosya düzeyinde kurtarma işlemleri için harcadıkları sürede dikkat çekici bir azalma anlamını taşıyor.
Infografik
:: Yedekleme ve veri kurtarma senaryoları için neler düşünüyorsunuz?
adamın içine girmiş kamerayı kullanan arkadaş bu şekilde olmaz!
Adam resmen TAPE yedek almayin gerek yok dedi 🙂 Uzun vade dusunuldugunde TAPE yedekleme bir zorunluluk bir sart buyuk bir kurum icin. Uc bes bilemedin 10 senede batacak kurum zaten bunlari dusunmesine gerek yok.
Bana sunun cevabini versinler ilk once EMC Genel Merkezinde TAPE yedekleme cozumu kullaniliyormu ? Kullanilmiyormu ?