Vestel, 2024 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA 2024) gücünü bir kez daha göstererek global büyüme ve sürdürülebilirlik odaklı vizyonunu sergiledi. Şirket, 3000 metrekarelik bir alanda sürdürülebilir ürün ve teknolojilerle dikkat çekti.
Vestel, IFA 2024’te vizyonunu gösterdi!
Vestel CEO’su Ergün Güler, geçen yıl CEO’luk görevini devraldığı dönemde ortaya koyduğu stratejik plan doğrultusunda, markanın tasarım, donanım ve yazılım ekseninde değer kazanmaya devam ettiğini belirtti. Şirketin hedefi ciro ve verimlilik artışını kaldıraç olarak kullanarak, üç yıl içinde şirket değerini iki katına çıkarmak. Bu hedefe yeni iş alanlarına yatırım yaparak, farklı coğrafyalara açılarak ve lisanslı markalarla büyüyerek ulaşmayı amaçlıyorlar.
Özellikle küresel jeopolitik dinamiklerdeki değişimlerin tedarik zincirlerinde yarattığı kırılganlıkları fırsata çevirmek için stratejik adımlar atıyor. Uzak Doğu’ya olan bağımlılığı azaltmak ve dost ülkelerden tedarik sağlamak gibi yaklaşımlarla, Amerika, Kuzey Afrika ve Körfez Ülkeleri gibi yeni pazarlarda daha aktif olmayı planlıyor.
Acer Nitro V 14 ve Nitro V16 oyun PC’leri tanıtıldı!
2028 yılı itibarıyla Amerika’ya yönelik ihracatını beş katına çıkarmayı hedefleyen şirket aynı zamanda Avrupa’daki etkinliğini daha da güçlendirmek için İsveç merkezli Cylinda AB’nin tüm hisselerini satın aldı. Bu hamleyle Kuzey Avrupa pazarındaki varlığını pekiştirirken Çin’e açılmayı da planlıyor.
Kendi markasıyla küresel pazarlarda daha fazla yer almak için Almanya’da hem dijital hem de fiziksel mağazalar açıyor. Almanya’da hayata geçirilen “Vestel Express” mağazası şirketin omnichannel deneyimini Avrupa’ya taşıyor.
Aynı zamanda Almanya’da online mağazasını da açarak tüketicilere dijital alışveriş deneyiminde yeni standartlar sunuyor. Şirket, Almanya pazarında ulaşılabilir lüks ve farklılaşan tasarım kavramlarıyla konumlanmayı ve Retro serisi gibi şık tasarımlarıyla fark yaratmayı amaçlıyor.
Sürdürülebilirlik de Vestel’in iş stratejilerinin merkezinde yer alıyor. Şirket, Biolive ile iş birliği yaparak zeytin çekirdeklerinden elde edilen biyoplastik granüllerle çevre dostu ürünler geliştiriyor. Bu sayede beyaz eşyalarda kullanılan petrol bazlı plastik oranını önemli ölçüde azaltıyor ve karbon emisyonunu düşürüyor.
Vestel’in sürdürülebilir üretim süreçleri, enerji verimliliği, geri dönüştürülebilir malzeme kullanımı ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesi gibi alanlarda da somut adımlar atılıyor. Ayrıca kadın girişimciliğini destekleyen projelerle toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmayı amaçlıyorlar.
Vestel Mobilite ise elektrikli araç komponentleri ve şarj istasyonları gibi alanlarda faaliyet gösteriyor ve bu sektördeki büyüme hedeflerini büyük bir iddiayla ortaya koyuyor. Şirket, mobilite sektöründe önümüzdeki üç yıl içinde piyasa değerini milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyor.