Oyunlara bakış açısını değiştirecek araştırma!

3

Oxford Üniversitesi İnternet Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre uzun süre video oyunları oynayanlar, oynamayanlara göre kendilerini daha mutlu hissediyor. 

Xbox daha fazla stüdyoyu bünyesine katacak

Video oyunları daha fazla mutlu olmamızı sağlıyor

Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, video oyunlarının aslında o kadar da sağlıksız olmadığını kanıtlar veriler ortaya koydu. Nintendo’nun Animals Crossing ve EA’in Plants vs Zombies oyunları üzerine yoğunlaşan deneyde geliştiriciler oyuncularla ilgili anonim verileri üniversiteyle paylaştı. Elde edilen veriler ışığında oyuncuların sağlığıyla ilgili soruları cevapladıkları bir anket hazırlandı. Hepsi 18 yaşın üzerinde 3274 oyuncunun katıldığı ankette ne oyun oynadıktan sonra ne hissettikleri gibi sorular soruldu.

video-oyunlari-oynayanlar-daha-mutlu-oluyor

Araştırmayı yöneten Profesör Andrew Przybylski, sonuçlara şaşırdığını söyleyerek ” Örneğin Animal Crossing’i günde dört saat, her gün oynarsanız, oynamayan birinden önemli ölçüde daha mutlu hissettiğinizi söyleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Ancak oyunun mutluluk sağlamaktaki tek faktör olmayacağını belirten Przybylski, 40 yıl önceki araştırmaların, insanların ne kadar uzun süre oynarlarsa o kadar mutsuz olduklarını söylediklerini, şimdiki araştırmalarınsa tam tersini belirttiğini ifade etti.

Profesör, verilerin yıllar sonra farklılık göstermesinde oyuncuların diğer insanlar tarafından kontrol edilen karakterlerle etkileşime girmesinin oldukça önemli faktör olduğundan bahsetti. “İnsanların mutlu olmadıkları sürece oyunlara vakit ayırmadığını düşünüyorum” diyen Przybylski, oyun oynamaya mecbur hissedenlerin stresten kaçınmaya çalıştıkları için bunu yapmalarından dolayı daha az memnun olduklarını söyledi.

Diğer oyun yapımcılarını da verileri paylaşmaya çağıran Profesör, daha fazla oyun ve oyuncu üzerinde çalışmaları gerektiğinin gerekliliğine de vurgu yaptı.

 

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version