Virgin Galactic Mach 3 yolcu uçağı hız rekoru kıracak!

8

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, havacılık endüstrisinin standartları da yükselmeye başladı. Daha hızlı yolcu uçakları, özellikle çok fazla seyahat eden kişileri yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda sabit kanatlı ticari havacılık hizmetleri sağlayan Virgin Galactic, İngiliz havacılık devi Rolls-Royce Limited şirketi ile bir ortaklık gerçekleştirdi. Geliştirilecek olan Virgin Galactic Mach 3 uçağı, hız rekoruna hazırlanıyor.

Henüz prototip aşamasında olan Mach 3, tamamen yolculara yönelik ticari hizmet sunan bir uçak olacak.

SpaceX’in başarısı neden önemli? Uzay yarışı değişiyor

Virgin Galactic Mach 3 yolcuları sesten üç kat daha hızlı seyahat edecek

Virgin Galactic, yeni uçağı ile birlikte süpersonik hava yolculuğu ticaretini kontrol altına almak istiyor. Firmanın geliştireceği tasarım, Fransa’dan Dassault Aviation firmasına ait Concorde uçağının 2003 yılında emekli edilmesinden sonra ilk defa ticari amaçla kullanılacak. Mach 3 uçağında kullanılacak motor, Rolls-Royce Limited ile ortaklaşa üretilecek.

Virgin Galactic, hali hazırda SpaceShipTwo isimli uzay aracının da geliştiricisi. SpaceShipTwo’nun aksine Virgin Galactic Mach 3, tamamen ticari amaçla kullanılacak. Mach 3 için geliştirme projesine başlayan firma, uçağın tasarım aşamasını tamamlamış durumda.

Rolls-Royce ile ortaklaşa geliştirilen süpersonik motor, itme kuvveti için hava sıkıştırma yöntemini kullanacak. Bu motorlar, havayı merkezde bulunan bir kompresör yardımıyla sıkıştırır ve son kısımda yakıtın yakılması ile birlikte itici kuvvet sağlar. Genel yolcu uçaklarında kullanılan turbofans motorunun aksine turbojet motorlar, sıkıştırılan havayı daha da hızlandırmak için ön tarafta ek bir pervaneye sahip.

Ortalama 18.200 kilometre irtifada seyir edecek olan Mach 3, sesten üç kat daha hızlı uçacak. Delta kanat tasarımını kullanacak olan uçak, 19 yolcu kapasitesine sahip. Sürdürülebilir yakıt kullanılacak olan uçakta, birinci sınıf yolcu koltukları kullanılacak.

8 YORUMLAR

  1. Sürdürülebilir yakıtta ne ola ki diye düşündüm. Acaba uçağın yakıtı hiç bitmiyor ve (birilerinin ki gibi) yere inmiyor mu? Meğerse yenilenebilir enerjiymiş. Her gün farklı terimlerle karşılaşıyoruz. Yakıt yandıktan sonra doğaya karışıyor ve yeniden yakıt olarak kullanılabiliyormuş. Bence ulaşımda asıl devrim ışınlanmayla gerçekleşecek. Bakalım ilk kim bulacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version